Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ελλάδα – Ρωσία: Η “κόκκινη αρκούδα” που δεν τρώει ελληνικά ροδάκινα αλλά πουλάει όπλα

Ελλάδα – Ρωσία: Η “κόκκινη αρκούδα” που δεν τρώει ελληνικά ροδάκινα αλλά πουλάει όπλα

Πριν μερικά χρόνια μας “χώριζαν” -υποτίθεται- η αγορά των τεθωρακισμένων BMP που κάποιοι στην Αθήνα περίμεναν πως και πως. Τώρα μας “χωρίζουν” τα ροδάκινα και τ΄ άλλα φρούτα που επιστρέφουν από τη Ρωσία λόγω του εμπάργκο που αποφάσισε ο Πούτιν. Οι ελληνορωσικές σχέσεις πάντα έβρισκαν μια αφορμή για να μην ολοκληρωθούν ποτέ. Παρέμεναν και παραμένουν ένα “φλερτ” με καλές και κακές στιγμές.

Ευθύνονται και οι δύο πλευρές με την ελληνική να έχει ίσως μεγαλύτερο μερίδιο.

Το περίφημο άνοιγμα του Κώστα Καραμανλή στο οποίο πολλοί αποδίδουν και την πτώση της κυβέρνησής του -σκεπάζοντας έτσι και τα λάθη- δεν προχώρησε ποτέ. Μαζί και οι όποιες συμφωνίες εξοπλισμών που είχαν συζητηθεί και περιελάμβαναν και τα περίφημα BMP. Με την κυβέρνηση Παπανδρέου να “παγώνει” τελείως τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Αυτά είναι γνωστά. Αλλά από την άλλη όμως θα στεναχωρήσουμε όσους έχουν πάντα την ελπίδα της σωτήριας καθόδου του “ξανθού ορθόδοξου γένους” που θα μας γλιτώσει απ΄ όλα τα δεινά και τις κακουχίες. Η Ελλάδα σε δύσκολες ώρες έδωσε πολλά και δεν θυμόμαστε να έχει πάρει κάτι που να δικαιολογεί όλη αυτή την …προσμονή.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε