Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Εμπλοκή στην υποψηφιότητα Παπαδήμου λέει το Reuters

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέχρι χθες το βράδυ ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ φερόταν  να είναι το πιο ισχυρό πρόσωπο για την πρωθυπουργία, σύμφωνα και με τα ξένα μέσα ενημέρωσης αλλά και κυβερνητικά στελέχη. Η υποψηφιότητα κολλάει όμως στο θέμα Βενιζέλου σύμφωνα με το Reuters.

Η ανασφάλεια επιτείνεται αφού ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Από χθες το μεσημέρι και τυπικά οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων άρχισαν ήδη να αποστέλλουν τις παραιτήσεις τους προς τον πρωθυπουργό.

Οι επαφές είναι πολλές με το Μέγαρο Μαξίμου να διαρρέει πως υπάρχουν πολλά τηλέφωνα ανάμεσα στους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά.

Σήμερα τα ξημερώματα με τηλεγράφημα του, το Reuters θεωρεί πως το ενδεχόμενο να ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται πως δεν θα ευωδοθεί τελικά.

Το Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, που όμως θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αναφέρει ότι “Η υποψηφιότητα του Λ.Παπαδήμου προσκρούει σε προβλήματα που προκύπτουν και από τις δύο πλευρές (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης)”.

Σύμφωνα με ορισμένα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Παπαδήμος ζητά την αντικατάσταση του κ. Βενιζέλου και μάλιστα είναι ανένδοτος σε αυτό. Ως αντικαταστάτη του προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες τον κ. Ράπανο.

Αλλά οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν πως με αφορμή αυτό που έχει ζητήσει ο κ. Παπαδήμος, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μία συνεχή διαβούλευση λόγω της αντικατάστασης του κ. Βενιζέλου και έτσι δεν αποκλείεται να προωθηθεί ένα πολιτικό πρόσωπο για την πρωθυπουργία.

Τα πολιτικά κόμματα εξετάζουν το ενδεχόμενο άλλων επιλογών, ενώ σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, γράφει το Ρόιτερς, ακούγονται τα ονόματα του Φίλιπου Πετσάλνικου και του Απόστολου Κακλαμάνη. Ωστόσο και οι δύο πολιτικοί άνδρες διεύψευσαν τις εν λόγω αναφορές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα των παραιτήσεων και της αγωνίας για να βρεθεί επιτέλους ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Παπανδρέου προφανώς δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και εθεάθη χθες το απόγευμα να πίνει αμέριμνος τον καφέ του σε καφενείο στο Ζάππειο.

Με ποιόν ήπιε καφέ το μεσημεράκι ο πρωθυπουργός στον Εθνικό Κήπο;

Πάντως, όπως και να έχει για άλλη μία ημέρα η χώρα παραμένει ακυβέρνητη και ίσως σήμερα επιτέλους να υπάρξει εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Η χώρα ακυβέρνητη ακροβάτει στην κόψη του ξυράφιου

Πως ήταν στο σχολείο ο Λουκάς Παπαδήμος;

“Σύρθηκαν” σε μία συμφωνία που δεν ήθελαν και άφησαν τη χώρα ακυβέρνητη – Σήμερα ο νέος πρωθυπουργός

Ζητούν γραπτές εγγυήσεις από ΠΑΣΟΚ -ΝΔ για να δοθούν χρήματα

Η Ν.Δ. δεν θέλει συγκυβέρνηση – Αποκαλυπτικό Non Paper

Ποιός είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

H χώρα χωρίς πρωθυπουργό αλλά το γυμναστήριο…γυμναστήριο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε