Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Εντολή Στουρνάρα: Κομμένος ο καφές! Παραγγελίες μόνο για την τρόικα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Ελληνικό δημόσιο σε εποχές λιτότητας… Ανάμεσα στις… δαπάνες που κόβει το υπουργείο Οικονομικών είναι και οι καφέδες. Οι παραγγελίες επιτρέπονται μόνο για τα στελέχη της τρόικας!

Το… φιρμάνι δεν αφορά μόνο δημοσίους υπαλλήλους και υπηρεσιακά στελέχη αλλά και τους ίδιους τους υπουργούς, γράφει σήμερα το Έθνος.

Το δημοσίευμα επικαλείται τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη και τα όσα είπε σε συνεργάτες του. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να μηδενιστούν τα έξοδα, ακόμη και για τους καφέδες!

Εξαίρεση αποτελούν φυσικά οι καφέδες που θα παραγγέλνονται για τα στελέχη της τρόικας στις επαφές τους με τους Έλληνες υπουργούς.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εκμυστηρεύτηκε στους συνεργάτες του και ένα περιστατικό που αποδεικνύει τα παραπάνω: «Προχθες που είχαμε με τον Κωστή Χατζηδάκη συνάντηση με κορυφαία στελέχη του ΟΟΣΑ, βάλαμε ρεφενέ εγώ και ο Κωστής από 30 ευρώ για τους καφέδες και τα βουτήματα».

Νόμος με… πίτσα και κόκα κόλα!

Αφού κόβονται οι καφέδες δεν ήταν δυνατόν να μην περικοπούν οι υπηρεσίες από νομικές εταιρίες που βοηθούσαν στη σύνταξη νόμων.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη οι νομικές συμβουλές από δικηγορικά γραφεία που χρησιμοποιούσαν οι υπουργοί για τη σύνταξη των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων κόστιζαν στο Δημόσιο περίπου 150.000 ευρώ. Αλλά τώρα, το ταμείον είναι μείον…

Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης «τον τελευταίο νόμο καθίσαμε και τον γράφαμε νύχτα μέρα εγώ και δυο συνεργάτες μου. Δε σηκώσαμε κεφάλι από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Γράφαμε και τρώγαμε πίστα και κόκα κόλα πάνω από τον υπολογιστή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από 2,3 έως 17 ευρώ το τμ θα πληρώσουμε για το σπίτι – Χωράφια και οικόπεδα από 1,5 έως 2,25 ευρώ το στρέμμα – Πίνακες για τον υπολογισμό του φόρου

Παρουσία υπουργού η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ!

“Πάρτι” εκατομμυρίων με “μετακομίσεις υπαλλήλων του ΥΠΕΞ” – Το θέμα στη Βουλή

“Κράξιμο” Γερμανών για την ελληνική προεδρία στην ΕΕ: Χρωστάνε πάνω από 300 δισ. και θα ξοδέψουν 50 εκατ

Τρόικα: «Δώστε στους Έλληνες χρήματα να μονώσουν τα σπίτια τους»!

«Γιάννη καλημέρα, εδώ Τόμσεν, γιατί δώσατε επίδομα;»

Με… καβουράκι και γυαλιά οι τροϊκανοί για να αποφύγουν τους τρομοκράτες!

Βλοσυροί κι αγέλαστοι ήρθαν οι τροικανοί – ΦΩΤΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε