Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εντυπωσιακό “γκελ” απο το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη στα social media

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Αν η “ανταπόκριση” των χρηστών των social media αποτελεί την πρώτη, έστω και άτυπη, δημοσκόπηση, τότε “Το Ποτάμι” του Στάυρου Θεοδωράκη κέρδισε τις πολιτικές εντυπώσεις και πραγματοποίησε δυναμική είσοδο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Οι αντιδράσεις ποικίλλουν από διθυραμβικά σχόλια, δριμεία κριτική έως και χιουμοριστικά λογοπαίγνια.

“Σεισμό” προκάλεσε χθες το μεσημέρι στα social media η είδηση ότι ο γνωστός δημοσιογράφος, Σταύρος Θεοδωράκης, εγκαταλείπει το ρεπορτάζ και ιδρύει πολιτική κίνηση, ονόματι το “Ποτάμι”, η οποία και θα διεκδικήσει τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Ο κύριος Θεοδωράκης γνωστοποίησε ότι ο ίδιος δεν θα βρίσκεται μεταξύ των 42 υποψηφίων του ψηφοδελτίου, ωστόσο, προιδέασε ότι οι επαφές του με πρόσωπα και ανθρώπους εκτός της ενεργούς πολιτικής σκηνής είναι προχωρημένες και ότι σε συνέντευξη τύπου την προσεχή Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι χρήστες των social media στη νεοπαγή πολιτική κίνηση το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη – την Τρίτη η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το timing της ανακοίνωσης δεν είναι άσχετο με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, ιδίως με αυτές, που αφορούν στην Ελιά, καθώς, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύεται σε συνομιλητές του, η νεοπαγής πολιτική κίνηση τοποθετείται στην ευρύτερη Κεντροαριστερά με σαφές ευρωπαικό προσανατολισμό και στίγμα. “Τα προβλήματα της χώρας δε μπορεί να τα λύσει πια κανένα 25%. Πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο και ένα 50%, που θα κάνει και τους άλλους Ευρωπαίους να αισθανθούν ότι αυτή τη φορά οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι. Πως θα προκύψει αυτό το 50%; Με συνεργασίες βέβαια” τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοδωράκης.

Ποικίλα ήταν τα σχόλια στο facebook και το twitter για τη νέα πολιτική κίνηση. Μία χρήστης του twitter παρατήρησε δηκτικά ότι “και ο Τάμεσης ποτάμι είναι αλλά τα έκανε μούσκεμα”, ενώ άλλη σχολίασε “λογικά απαραίτητο κριτήριο για να κατέβεις με το ποτάμι θα είναι να είσαι ιχθύς”.
“Τι να παίχτηκε όμως και δεν το είπαν το κόμμα “το σακίδιο” διερωτήθηκε με διάθεση χιούμορ άλλος χρήστης του twitter, ενώ άλλος έγραψε: “το δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Είναι βουνό ή θάλασσα¨.

Άλλος χρήστης σημείωσε: “το νέο κόμμα θα έχει ύμνο το Γαλάζιο Δούναβη. Για τις τουρνέ στην επαρχία Της Λαρίσης το Ποτάμι”, ενώ ακόμη ένας σχολίασε δηκτικά: “Όσοι δε χωρέσουν στα ελικόπτερα θα τους πάρει το ποτάμι”. “¨Αχελώο, is it me you re looking for?” έγραψε ένας άλλος, ενώ ακόμη ένας προεξόφλησε: “το κόμμα το θοδωράκη θα έχει την τύχη του Κηφισού, θα γεμίσει μπάζα”. Τέλος, ακόμη ένας έγραψε: “Τα σιγανά Θεοδωράκια να φοβάστε”.

Διαβάστε επίσης

Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης ίδρυσε “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” – Δεν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος στις ευρωεκλογές αλλά και κανένας πολιτικός από άλλο κόμμα

Αυτό είναι “Το Ποτάμι” το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη – Εγκαταλείπει την δημοσιογραφία

“Ποτάμι” το όνομα του νέου κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη

Αλαλούμ στους κόλπους των “58” – Για τη Συνδιάσκεψη κινούνται σην Ελιά

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε