Ελλάδα

Επιχείρηση-συναίνεση από Χρυσοχοΐδη

Γύρο τηλεφωνικών συνομιλιών με τα κόμματα και κοινωνικούς φορείς ενόψει της Κυριακής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επαφές με αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και κοινωνικού φορείς προκειμένου να βοηθήσουν οι εκδηλώσεις της Κυριακής για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο να γίνουν σε ειρηνικό κλίμα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εισέπραξε την συναίνεση όλων για να μην προκύψουν βανδαλισμοί και καταστροφές.

Πάντως οι καταλήψεις που έχουν ξεκινήσει στις σχολές, ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από τη δολοφονία, αλλά και οι πληροφορίες ότι αντιεξουσιαστές από το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Σερβία και τη Ρωσία έχουν φτάσει στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου ανησυχούν έντονα την πολιτική και αστυνομική ηγεσία του Υπουργείου. 

Υπάρχει μια γενική αστυνομική εκτίμηση ότι από το Σάββατο ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και περιφερειακά εξαιτίας της έντονης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μην προκαλούν αλλά να επεμβαίνουν σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια ή βανδαλισμοί. Να σημειωθεί ότι στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στη ΓΑΔΑ πραγματοποιούνται διαρκείς συσκέψεις για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια, ενώ περίπου 6.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στο σχεδιασμό πρόληψης. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα από την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ομιλία του Σάκη Κεχαγιόγλου στη Νομική Αθηνών
Ο γνωστός ποινικολόγος ανέπτυξε το θέμα: «Χειρισμός Ποινικής Υπόθεσης: Διαχείριση και Στρατηγική Υπεράσπισης», αντιμετωπίζοντας προκλήσεις που αφορούν τη χάραξη νομικής στρατηγικής υπό πίεση
Σάκης Κεχαγιόγλου
«Δεν υπήρξε έκρηξη στα Τέμπη αλλά μόνο σύγκρουση τρένων» λέει το πόρισμα Τσακιρίδη από την πραγματογνωμοσύνη στο Κουλούρι
«Τα δείγματα που ελήφθησαν δεν είναι καμένα, δεν δηλώνουν, δηλαδή, έκρηξη ή φωτιά, αλλά φέρουν μόνον παραμορφώσεις από χτυπήματα που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση των τρένων»
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη 1
Καρέ καρέ η αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας της 52χρονης από τον γιο της στη Λάρισα - Τη σκότωσε με μαχαίρι με λάμα 10 εκατοστά
«Μου είπε να τον βοηθήσω να πετάξει κάτι μπάζα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο ξάδερφος του 21χρονου, που κατηγορείται για υπόθαλψη του μητροκτόνου
Το θύμα και ο δράστης της δολοφονίας στη Λάρισα