Πολιτική

Έριξε τον πήχη ο Τσίπρας – Νίκη έστω και με μια ψήφο

 Mϊα συνέντευξη σε τρία κανάλια παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και φυσικά το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου από γραμματέα της κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις από τη συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη.  Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας φάνηκε να ρίχνει τον πήχη για τις εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: νίκη έστω και με μια ψήφο!

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας αυτές οι εξελίξεις είναι ενδεικτικές για το πώς σκέφτεται ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως “εμείς ανακαλύψαμε τη δράση της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως το βίντεο αυτό δείχνει αυτό που είχε πει παλιότερα ο κ. Μπαλτάκους σε δημοσιογράφους off camera, “μη μας ζορίζεται και πολύ γιατί μπορούμε να κυβερνήσουμε ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή”.

Απαντώντας στο τι σημαίνει επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στόχος είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, να είμαστε πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο

Σημείωσε δε πως ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι απλό πρόσωπο μιας και ήταν στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας πως η υπόθεση αυτή “φανερώνει τον καιροσκοπισμό του Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν ήθελε να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή για την εγκληματική της δράση αλλά για να βελτιώσει τα εκλογικά αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας”.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Αθανασίου και Δένδια, αλλά μετά από λίγο δήλωσε πως “δεν μπορώ να πω ότι η δικαιοσύνη λειτούργησε καθ΄ υπαγόρτευση κάποιων, ούτε θα κρίνω εάν πράγματι οι δικαστές ενήργησαν ακριβώς όπως περιγράφει ο κ. Μπαλτάκος”. 

Ο Αλέξης Τσίπρας για τις εκλογές

Κληθείς να αποτιμήσει τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ από την πρόσφατη συζήτηση στην βουλή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έπεσαν οι μάσκες» και ότι η κυβέρνηση φυγομάχησε με την άρνησή της να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας καθώς ήταν σίγουρο ότι ο κ. Στουρνάρας δεν θα έχαιρε της εκτίμησης 151 βουλευτών.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κατά την άποψή του δεν αποτελούν αντικειμενικό εργαλείο εκτίμησης γιατί μόνο το 40 με 50% απαντά και από αυτό το ποσοστό οι περισσότεροι είναι οι πλέον αποκλεισμένοι και οργισμένοι. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι οι ίδιες εταιρείες τον Μάιο του 2012 έδιναν 6% στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πήγε στο 17%. Ο κόσμος, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σίγουρα στην κυβέρνηση αλλά έχει την επιφύλαξη αν θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί βομβαρδίζεται από τα «μέσα διαπλοκής» ότι αν δεν υποκύψουμε και δεν συνεχίσουμε στους μνημονιακούς μονοδρόμους, θα καταστραφούμε.

Απαντώντας στο τι σημαίνει επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στόχος είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, να είμαστε πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο. Ωστόσο, σημείωσε, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, να το κατανοήσουν όλοι, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει αυτή η κυβέρνηση και θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Άρα, τόνισε, δεν ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, ψηφίζουμε για την Ελλάδα και για πρώτη φορά η αριστερά θα είναι νικήτρια. Ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «να τελειώνουμε» με την κυβέρνηση, είπε ο κ. Τσίπρας.

Για την ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις εκλογές του 2012 εκφράστηκε στην πράξη η ενότητα της αριστεράς, γιατί υπήρξε μετακίνηση από τα άλλα κόμματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Κουβέλης, πρόσθεσε, βρίσκονται σε στρατηγικό δίλημμα. Δηλαδή, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουβέλης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα προσανατολιστεί στο να γίνει ο ίδιος χρήσιμος σε ένα πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια στηρίζοντάς το για δεύτερη φορά ή όπως φημολογείται θα πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή θα επιλέξει να ξαναγυρίσει στην κοίτη του και να συμβάλει σε μια προοπτική ιστορική, η αριστερά να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης και να σταματήσει την καταστροφή της χώρας. Αλλά αυτό, σημείωσε, θα το απαντήσει ο ίδιος, καθώς τον αφορά και προσωπικά.

Για το ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μας εκπλήσσει διαρκώς δυσάρεστα» και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο εχθρός δεν είναι ο ταξικός αντίπαλος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό, «με στεναχωρεί», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Το μόνο που ενδιέφερε τον Τσίπρα ήταν να κατέβει στην πλατεία Συντάγματος»
Τσίπρας: Πρωταθλητής της χυδαιότητας ο Βενιζέλος, αυτουργός της καταστροφικής πολιτικής ο Στουρνάρας
Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Ε. Μεϊμαράκη – Απόντες 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή! Βενιζέλος σε Τσίπρα: Μην μου σηκώνεις εμένα το δάχτυλο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα» – Η ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Απατζίδη περί τουρκολιβυκού μνημονίου
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν η θέση της κας Απατζίδη αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος
Αλεξάνδρα Σδούκου 4
Νίκος Ανδρουλάκης: Η διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ψηφοφορία για την προανακριτική αποκαλύπτουν την πολιτική κρίση της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, καταγγέλλει ότι το Μαξίμου έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και προχωρά σε μεθόδους απονομιμοποίησης των θεσμών
Νίκος Ανδρουλάκης 2