Δευτέρα, 3 Ιουν.
32oC Αθήνα

Έρχεται νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο πριν τις γιορτές!

Έρχεται νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο πριν τις γιορτές!

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης δήλωσε στη Βουλή πως θα φέρει νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ενώ διαβεβαίωσε πως θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις μέσα στο 2014.

Μέσα στο Δεκέμβριο και ειδικότερα αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα έρθει νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.

το 2013 η ετήσια δαπάνη για συντάξεις θα κλείσει στα 28,3 δις ευρώ

Ο υπουργός Εργασίας δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο του νέου ασφαλιστικού, όμως προανήγγειλε πως ”δεν θα χρειάζεται νέους υπαλλήλους γιατί με την εφαρμογή του συστήματος «Άτλας» θα απελευθερωθούν εκατοντάδες υπάλληλοι που σήμερα ασχολούνται με τους φακέλους συνταξιοδότησης και οι οποίοι θα κατευθυνθούν στις ελεγκτικές διαδικασίες”.

Κόντρα για την ομαλή καταβολή των συντάξεων

Έντονη ήταν η διαφορά μεταξύ του Γ. Βρούτση και του Α. Μητρόπουλου, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το σύστημα θα καταρρεύσει.
”Θα αναγκαστείτε να κάνετε δραστικές περικοπές γιατί τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για συντάξεις και αυτό δεν είναι λαϊκισμός” τόνισε ο Α. Μητρόπουλος.
”Διαφωνώ κάθετα μαζί σας, οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικότατα το 2014 όπως δόθηκαν και το 2012 και το 2013 όταν από κάποιες πλευρές ακουγόταν η ίδια ρητορία” ήταν η άμεση απάντηση του Γ. Βρούτση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας το 2013 η ετήσια δαπάνη για συντάξεις θα κλείσει στα 28,3 δις ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Σαμαράς: Βλέπουμε ήδη το φως στο τέλος του τούνελ

Κοινοτικός επίτροπος ”πυροβολεί” την τρόικα για την λιτότητα

Οι τραπεζίτες που δημιούργησαν την κρίση εισπράττουν ακόμα υπέρογκους μισθούς

Άνοδος στο Χρηματιστήριο – Μικρή πτώση στα spreads

Μπαρόζο: Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες στην Ελλάδα

Ανέβηκε 14 θέσεις η Ελλάδα στον τομέα της διαφάνειας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε