Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

FT: Στ. Θεοδωράκης: Ο σοβαρός έλληνας Mπέπε Γκρίλο!

FT: Στ. Θεοδωράκης: Ο σοβαρός έλληνας Mπέπε Γκρίλο!

Γιος αστυνομικού από την Κρήτη, ο 50χρονος Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να τονίσει ότι αντίθετα με τους περισσότερους έλληνες πολιτικούς οι οποίοι είτε κληρονομούν την πολιτική καριέρα των γονιών τους, είτε προέρχονται από τον χώρο του συνδικαλισμού εκείνος είναι ένας από τους πολλούς, που ξεκίνησε να δουλεύει από τα εφηβικά του χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.

Με αυτή την αποθεωτική εισαγωγή, οι Financial Times, σκιαγραφούν το πορτραίτο του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Όπως και ο Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία, ο Στ. Θεοδωράκης, χρησιμοποίησε την φήμη που απέκτησε από την τηλεόραση για να προωθήσει τον εαυτό του στην πολιτική σκηνή. Όμως, αντίθετα με τον Γκρίλο, δεν είναι κωμικός αλλά ένας σοβαρός δημοσιογράφος που έχει καλύψει πολλά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και γνώμες πολιτών για το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ περιγράφει και τον τρόπο ντυσίματός του με τα t-shirt και τα τζην παντελόνια αλλά και το σακίδιο κάνοντας την σύγκριση με τους κλασσικούς έλληνες πολιτικούς.

“Αισθανόμουν αδύναμος ως δημοσιογράφος και γι αυτό στραφηκα στην πολιτική για να αλλάξω τα πράγματα”, είπε μιλώντας ο ίδιος στους Financial Times.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι το παλιό σύστημα έχει αποτύχει. Σε αυτή την φάση η Ελλάδα δεν χρειάζεται αριστερές ή δεξιές ιδέες. Χρειάζεται λογικές λύσεις. Πρέπει να γίνει προτεραιότητα η προστασία όσων είναι σε ανάγκη», λεει.

Τρεις είναι οι προτεραιότητες του Θεοδωράκη, σημειώνουν οι Financial Times: Να μειώσει τη φοροδιαφυγή, να φτιάξει ικανή διοίκηση και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους, που τώρα φεύγουν στο εξωτερικό.

Ερωτηθείς δε, από τους FT αν Το Ποτάμι χρηματοδοτείται από συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά: «Οι οικονομικές μας δυνάμεις είναι μικρές. Τα βγάζουμε πέρα από μικρές δωρεές πολλών ανθρώπων και δεν πληρώνουμε μισθούς. Δεν έχουμε μεγάλα έξοδα σε ασφάλεια ή οχήματα και όποιος δουλεύει για εμάς είναι εθελοντής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντίδοτο στην πόλωση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν στην Ελιά

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Βασίλης Δοσούλας

Στο Αιγαίο χτυπούν καμπάνες και δεν είναι για την Ανάσταση – Άρθρο αξιωματικού

Σταύρος Θεοδωράκης: Είμαι δυσλεκτικός και ανορθόγραφος – Ο Λαζόπουλος κάνει προπαγάνδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε