Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γεωργιάδης: Έχω μαζέψει 20 υπογραφές – Θα κατέβει ο Μεϊμαράκης

Γεωργιάδης: Έχω μαζέψει 20 υπογραφές – Θα κατέβει ο Μεϊμαράκης

Για την υποψηφιότητά του και πόσες υπογραφές έχει συγκεντρώσει μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τις υπογραφές που χρειάζονται για την υποψηφιότητα για την εκλογή στην αρχηγία της ΝΔ ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Έχω περάσει τις 20 υπογραφές. Πρέπει να πείσεις τα στελέχη της πολιτικής μας επιτροπής ότι είσαι μια υποψηφιότητα που αξίζει να υποστηρίξουν, δεν είναι αυτό απλό πράγμα. Παίρνω τηλέφωνα, μιλάω με όλους και σιγά –σιγά βρίσκω ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν ότι είναι καλή ιδέα να υπάρχει και η δική μου υποψηφιότητα στο στίβο».

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι θα θέσει υποψηφιότητα και ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Προσωπικά πιστεύω ότι θα κατέβει, γιατί να μην κατέβει του αξίζει. Έδωσε μια ωραία μάχη στις εκλογές, αγαπητός είναι γιατί να μην κατέβει; Ο κ.Μεϊμαράκης ανέλαβε μετά το δημοψήφισμα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, την πρώτη βδομάδα της προεδρίας του ψηφίσαμε για να δώσουμε στον Τσίπρα την εξουσιοδότηση να φέρει το μνημόνιο, την τρίτη βδομάδα ήρθαν τα πρώτα προαπαιτούμενα, την τέταρτη τα δεύτερα προαπαιτούμενα, την έκτη το μνημόνιο και την έβδομη οι εκλογές. Δεν μπορείς να ζητάς και τρομακτικές ευθύνες για το αποτέλεσμα από αυτό τον άνθρωπο. Αντιθέτως μπορείς εκεί πιο δίκαια να πεις ότι κρατήθηκε όρθια η ΝΔ σε συνθήκες πολύ περίεργες».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στο τι θα ήθελε να δώσει στην ΝΔ στην περίπτωση που θα γινόταν αρχηγός. «Η ΝΔ είναι κεντροδεξιό κόμμα για να είναι κεντροδεξιό κόμμα σημαίνει ότι έχει κάποιους κεντρώους και κάποιους δεξιούς, ένα από τα πράγματα που θέλω εγώ να κάνω είναι ότι ονειρεύομαι μια Ελλάδα που θα μπορεί και ο δεξιός με υπερηφάνεια να λέει ότι είναι δεξιός. Όπως ο αριστερός με περηφάνια λέει ότι είναι αριστερός έτσι θέλω και ο δεξιός με την ίδια περηφάνια και χωρίς φόβο να λέει ότι είναι δεξιός.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η ΝΔ θα γίνει μόνο δεξιό κόμμα, η ΝΔ είναι κεντροδεξιό κόμμα. Δεν θέλουμε να μειώσουμε το εύρος της παράταξης θέλουμε να δώσουμε δύναμη στις ιδέες της.

Αυτό ως προς το ιδεολογικό κομμάτι, ως προς το τυπικό, το καθημερινό κομμάτι εγώ θέλω μια ΝΔ και αυτό συμβολίζει η δική μου υποψηφιότητα, ότι μπορεί να είναι ένα ανοιχτό κόμμα… Εγώ θέλω να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, όχι κόμμα με επετηρίδα, όχι κόμμα που για να προχωρήσεις πρέπει να έχεις δεκαπέντε γνωριμίες που αν δεν τις έχεις δεν πάει να είσαι ο καλύτερος στην Ελλάδα δεν θα δώσει κανείς καμία σημασία. Θέλω ένα κόμμα που από τον αρχηγό του μέχρι τους βουλευτές του και τα στελέχη του θα σέβονται όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος. Θα έχουν ανοιχτά τα κινητά τους , θα τους παίρνουν τηλέφωνα , θα πηγαίνουν στις τοπικές να μιλάνε, θα είναι σε διαρκή κίνηση δεν θέλω ένα κόμμα νωθρό.

Θέλω ένα κόμμα το οποίο θα ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στον Τσίπρα, θέλουμε να ρίξουμε τον Τσίπρα γιατί πιστεύουμε ότι βλάπτει την Ελλάδα. Όχι γιατί είμαστε εξουσιομανείς αλλά γιατί αγαπάμε την Ελλάδα και αυτός τη βλάπτει».

Για το αν θα τον στηρίξει ο κ. Σαμαράς είπε: «Η γνώμη μου και η τακτική μου είναι ότι οι πρώην πρόεδροι του κόμματος να μένουν όσο γίνεται πιο μακριά από αυτή την διαδικασία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε