Δευτέρα, 17 Ιουν.
28oC Αθήνα

Γιατί ”φαγώθηκε” ο Σαχινίδης από εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

Γιατί ”φαγώθηκε” ο Σαχινίδης από εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

Εξέλιξη ενδεικτική των εύθραυστων ισορροπιών που επικρατούν στο ΠΑΣΟΚ εν όψει του Προγραμματικού Συνεδρίου της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης είναι η αντικατάσταση στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδος του Φίλιππου Σαχινίδη από τον νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Γιάννη Κουτσούκο, ως εισηγητή του ΚΤΕ Οικονομικών.

Η αντικατάσταση προέκυψε κατόπιν αιτήματος του ίδιου του κυρίου Σαχινίδη, που σύμφωνα με πληροφορίς, επικοινώνησε τόσο με τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα.

Κατα τη συνομιλία του με τον κύριο Βενιζέλο, ο κύριος Σαχινίδης επικαλέστηκε σύμφωνα με πληροφορίες θέματα χημείας με την ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας πως η σοβαρότητα και η κρισιμότητα των οικονομικών θεμάτων, που θα αντιμετωπίσει εφ εξης η ελληνική κυβέρνηση, απαιτούν στενότερη και αποτελεσματικότερη ενδοκομματική συνεργασία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,ο κύριος Βενιζέλος απεδέχθη το αίτημα Σαχινίδη και έδωσε εντολή στον κύριο Ρήγα να τοποθετηθεί ο Γιάννης Κουτσούκος, επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών του κόμματος.

Υπενθυμίζεται οτι ο κύριος Σαχινίδης είχε διαφωνήσει ανοιχτά με τις στοχεύσεις και τις διεργασίες, που ακολουθήθηκαν κατά τη συγκρότηση της Ελιάς, και έχει ταχθεί υπέρ της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, ως κορμού και δεσπόζοντος φορέα της ευρύτερης Δημοκρατικής παράταξης.

Ο κύριος Σαχινίδης επισημαίνει, άλλωστε, οτι εφ όσον δεν προκριθεί μια τέτοια διαδικασία τότε θα πρέπει οι υφιστάμενοι πολιτικοί σχηματισμοί να αυτοδιαλυθούν και να ξεκινήσει από μηδενική βάση η διαδικασία ενοποίησης της παράταξης.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη

Αποκαλυπτικό! Το ρουσφέτι Ζήγρα για την κόρη του από πρώην υπουργό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε