Τετάρτη, 22 Μαΐ
24oC Αθήνα

Γλέζος: Οι φτωχοί θα κάλυπταν το δάνειο εαν υπήρχε ανάγκη

Γλέζος: Οι φτωχοί θα κάλυπταν το δάνειο εαν υπήρχε ανάγκη

”Ποτέ δεν μίλησα για καταθέσεις αλλά για εισοδήματα. Εσωτερικό δανεισμό εθελοντικό για τα φτωχά εισοδήματα, και υποχρεωτικό για τα πλούσια εισοδήματα και βάζω όριο στα 100.000 ευρώ” δηλώνει ο Μ. Γλέζος που κατηγορεί τον Σαμαρά για διαστρέβλωση, αποκαλώντας τον “πανικόβλητο και επικίνδυνο”.

”Ο ελληνικός λαός, ο φτωχός λαός, θα το κάλυπτε το εσωτερικό δάνειο αν το είχαμε ανάγκη, εγώ λεω ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εσωτερικό δανεισμό, άλλοι λενε ότι χρειάζεται” δήλωσε πριν από λίγο ο Μ. Γλέζος στον ΣΚΑΪ.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως το ίδιο είχε γίνει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
”Σημασία έχει ότι την περίοδο που κηρύχθηκε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ο δικτάτορας ζήτησε τη βοήθεια του λαού γιατί δεν είχαμε αεροπορία. Και έτρεξε ο λαός δίνοντας τα ρολόγια του, τα δαχτυλίδια του, τα σκουλαρίκια του, τα πάντα. Αν πειστεί ότι το δάνειο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας στον πρωτογενή τομέα θα δώσει και ο δανεισμός θα καλυφθεί εθελοντικά”.

Αμέσως μετά ο Μ. Γλέζος εξήγησε την πρόταση του για εσωτερικό δανεισμό που προκάλεσε σάλο.
”Ποτέ δεν μίλησα για καταθέσεις ποτέ. Μίλησα για εισοδήματα. Έχω πέντε τρόπους και ο πέμπτος αφορά ένα εσωτερικό δανεισμό διπλής μορφής, εθελοντικό για τα φτωχά εισοδήματα, και υποχρεωτικό για τα πλούσια εισοδήματα και βάζω όριο τα 100.000 ευρώ”.

Ο Μ. Γλέζος αποκάλυψε επίσης πως όσοι μεγαλοεισοδηματίες δεν βοηθήσουν στον εσωτερικό δανεισμό δεν θα πυροβολούνται αλλά θα διαπομπεύονται.
”Όσοι υψηλοεισοδηματίες δεν συνεισφέρουν στον εσωτερικό δανεισμό δεν θα τους βάζουμε το πιστόλι στον κρόταφο, θα τους καταγγέλλουμε δημόσια. Εάν σε ένα εισοδηματία με πάνω από 100.000 εισόδημα τού πούμε να πάρει ομόλογο άξιας 100 ευρώ και δεν το κάνει δεν θα τον σκοτώσουμε”.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για διαστρέβλωση των θέσεων του.
”Ο Σαμαράς προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις μου, θέλουν να φορολογείται ο λαός θέλουν να οδηγούν τους νέους στη μετανάστευση δε θέλουν να πληρώσουν ούτε μια οι υψηλοεισοδηματίες”.

Ακόμη, τόνισε πως “ο Πρωθυπουργός, δυστυχώς, εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος. Και όταν ένας Πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης”.

Διαβάστε επίσης:

Από το Βερολίνο ο Τσίπρας ζήτησε διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους

Δεν άφηναν τον Σαμαρά να φύγει από την Τρίπολη – ΒΙΝΤΕΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε