Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Γόρδιος δεσμός το πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών – Ο Στουρνάρας “κάρφωσε” την ημέρα του ανασχηματισμού: “Και θέλω και δεν θέλω να φύγω”

Γόρδιος δεσμός το πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών – Ο Στουρνάρας “κάρφωσε” την ημέρα του ανασχηματισμού: “Και θέλω και δεν θέλω να φύγω”

 – O κ. Στουρνάρας  παραδέχθηκε ότι την ημέρα που θα φύγει από το ΥΠΟΙΚ θα είναι δύσκολη για εκείνον
– Η παραίτηση του Θεοχάρη θεωρείται σημάδι πως θα αλλάξουν οι πάντες στο οικονομικό επιτελείο
– Για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για ουσιαστικό ρόλο
– Σκοπός του Μαξίμου είναι ο ανασχηματισμός θα σημάνει και την αλλαγή οικονομικής πολιτικής

Σε ένα απίστευτο θρίλερ εξελίσσεται ο ανασχηματισμός, καθώς κλειδί στις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά είναι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Τα σενάρια καθημερινά δίνουν και παίρνουν με τη θέση του υπουργού Οικονομικών να είναι στο επίκεντρο. Όλες τις προηγούμενες ημέρες θεωρείτο βέβαιη η μετακίνηση του κ. Στουρνάρα, αλλά σήμερα τα σενάρια αυτά αποδυναμώθηκαν, αλλά δεν εξαφανίστηκαν. 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ποιός θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο του υπουργού ΟΙκονομικών, ο οποίος όχι μόνο θα πρέπει να έχει γνώση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά συγχρόνως το νέο πρόσωπο θα πρέπει να σηματοδοτήσει την αλλαγή οικονομικής πολιτικής, στο πλαίσιο που ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να δείξει ότι έχει αντιληφθεί το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Και ενώ τα στοιχήματα για το εάν θα φύγει ή όχι ο κ. Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών έδειχναν ισοπαλία, ήρθε η παραίτηση του κ. Θεοχάρη να φουντώσει τις φήμες ότι σκοπός του Μαξίμου είναι η εκ βάθρων αλλαγή σε όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Ερώτημα αποτελούσε και η ημερομηνία του ανασχηματισμού, αλλά ο κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βουλή, στην ουσία “μαρτύρησε” τα σχέδια του πρωθυπουργού, εκτιμώντας πως θα γίνει τη Δευτέρα. 

Ο κ. Στουρνάρας που βρέθηκε στη Βουλή, όπως και πολλοί υπουργοί, για να υπογράψει την απόφαση για την απομάκρυνση του κ. Θεοχάρη δήλωσε στους δημοσιογράφους πως θα είναι δύσκολη για τον ίδιο η ημέρα που θα φύγει από το υπουργείο Οικονομικών. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Στουρνάρας χαριτολογώντας δήλωσε πως “θέλω και δεν θέλω να φύγω, πιστέψτε με θα είναι για μένα μία δύσκολη μέρα γιατί τόσο καιρό έχω δώσει πολλά από τη ζωή μου στο ΥΠΟΙΚ. 

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν εάν οδεύει προς την Τράπεζα της Ελλάδας ως διοικητής, δεν το επιβεβαίωσε ούτε το διέψευσε, αλλά σημείωσε πως είναι μια σημαντική θέση με έναν ουσιαστικό ρόλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλείδωσε το όνομα του επόμενου υπουργού Οικονομικών – «Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας»

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης – Επικαλείται προσωπικούς λόγους

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ “κάρφωσε” ότι ο Στουρνάρας συναντήθηκε με Λαγκάρντ και Τόμσεν στο Παρίσι!

Χ.Θεοχάρης: «Η απόφαση είναι δική μου! Κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε