Κυριακή, 19 Μαΐ
26oC Αθήνα

Η Τρίτη, η Τρόικα και τα έξι αγκάθια

Η Τρίτη, η Τρόικα και τα έξι αγκάθια

Η τηλεδιάσκεψη όπως διέρρευσε το υπουργείο Οικονομικών πήγε καλά και έτσι άνοιξε ο δρόμος για να καταφτάσει για ακόμη μια φορά η τρόικα της ερχόμενη Τρίτη στις 30 του μήνα.

Μετά το … σιωπηρό ok που φαίνεται ότι έδωσε σε πολιτικό επίπεδο η Α. Μέρκελ στον Α. Σαμαρά για κάποιες φοροελαφρύνσεις όλα δείχνουν ότι οι τροικανοί θα βάλουν κάτω τους αριθμούς για να φανεί τελικά πόσες και ποιες μπορεί να είναι οι… εκπτώσεις στα μέτρα.

Δεδομένο θεωρείται ότι θα υπάρξει μείωση στον φόρο πετρελαίου, την έκτακτη εισφορά, ενώ θα υπάρξει αύξηση στις δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων προς Ταμεία και εφορία.
Από ‘κει και ύστερα όμως υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Τα ανοιχτά μέτωπα:
Η διαχείριση των «κόκκινων δανείων» για τα οποία η κυβέρνηση έχει καταθέσει το σχέδιό της, ωστόσο εκκρεμούν οι ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Στο Ασφαλιστικό η κυβέρνηση δεν θέλει ούτε να ακούει για αύξηση ορίων ηλικίας αλλά και θέμα περικοπών στις συντάξεις που ζητάει η τρόικα..
Στα Εργασιακά υπάρχει πάντα το θέμα με την απελευθέρωση με νόμο των ομαδικών απολύσεων και αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με την κυβέρνηση να αντιδρά στις απαιτήσεις της τρόικας.
Οι απολύσεις στο Δημόσιο φαίνεται ότι προχωρούν κανονικά, αλλά ο χρόνος (τέλη του έτους) πιέζει.
Παράλληλα φαίνεται ότι ανοίγει και νέο μέτωπο με τους υπό δοκιμή υπαλλήλους στο δημόσιο και τον μισθό στη βάση των συμβάσεων του ιδιωτικού τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε