Πολιτική

Η λαθροϋλοτομία στο επίκεντρο των επισκέψεων του Στ. Καλαφάτη σε Θεσσαλία και Μακεδονία

Το πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας πρόκειται να τεθεί, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τις επισκέψεις του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Ο κ. Καλαφάτης θα συμμετέχει σε συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και αρμόδιους φορείς για θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις αρμόδιων φορέων και ειδικών στα τοπικά προβλήματα κάθε περιοχής.
«Η επιτόπου ενασχόληση με συγκεκριμένα ζητήματα ωφελεί την πολιτεία, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εν΄όψει των επισκέψεών του.

Ανέφερε δε, ότι «στο ΥΠΕΚΑ προσπαθούμε με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες, με τις διοικητικές μας αρμοδιότητες και τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, να δίνουμε λύσεις σε πραγματικά προβλήματα των πολιτών και του περιβάλλοντος» και έκανε γνωστό ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο πρόγραμμα των επισκέψεων, ο κ. Καλαφάτης θα παραστεί σήμερα στη Λάρισα, σε σύσκεψη της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, με θέμα τη λαθροϋλοτομία, παρουσία του ειδικού γραμματέα δασών Γιώργου Αμοργιανιώτη και της γενικής γραμματέως της αποκεντρωμένης διοίκησης Καλλιόπης Γερακούδη. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί επίσης και η αποτίμηση των μέτρων δασοπροστασίας της αντιπυρικής περιόδου 2013.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Καλαφάτης και ο κ. Αμοργιανιώτης θα μεταβούν στην Κατερίνη, προκειμένου να συμμετέχουν σε νέα σύσκεψη της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, για ζητήματα του νομού Πιερίας, όπου θα συζητηθούν πέραν της λαθροϋλοτομίας και χωροταξικά θέματα, παρουσία του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Αθανάσιου Καρούντζου.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός θα μεταβεί στις Σέρρες τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, σε σύσκεψη της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, όπου θα συζητηθούν ζητήματα του νομού Σερρών, καθώς και εκεί παρουσιάζονται κρούσματα λαθροϋλοτομίας. Θα συζητηθούν επίσης η διαχείριση υδάτων καθώς και πολεοδομικά θέματα, παρουσία του ειδικού γραμματέα δασών, του ειδικού γραμματέα υδάτων Κώστα Τριάντη και του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθανάσιου Καρούντζου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαθεσιμότητα: Όλα τα ονόματα στους τελικούς πίνακες του ΥΠΕΚΑ και του ΟΑΕΔ

Το ΥΠΕΚΑ μεταφέρεται στην οδό Μητροπόλεως – Πόσα λεφτά εξοικονομούνται

Διαθεσιμότητα: Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τους νέους πίνακες από το ΥΠΕΚΑ – Όλα τα ονόματα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ξεπέρασε κάθε χυδαιότητα ο Φλωρίδης, να παραιτηθεί άμεσα»
O Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτεθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε τα ονόματα τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ 2
Παύλος Μαρινάκης για τις απειλές που κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανoύ: Όταν λέμε ότι κάποιος θέλει να μας σκοτώσει τα παιδιά, και θέλουμε αυτό να ερευνηθεί, λέμε ονόματα
«Έχω απόλυτο σεβασμό σε μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της και έχουμε κάθε λόγο να μην είμαστε από πριν αρνητικοί σε κάτι το οποίο λέγεται στο δημόσιο διάλογο»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 3