Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ισχνό πρόβαδισμα ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την MRB

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ REAL
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ REAL

Κατά 0,9% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB – το προβάδισμα του διευρύνεται στο 1,2% στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου εν όψει Ευρωεκλογών

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με βραχεία κεφαλή καταγράφουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, σε έρευνα, που έγινε από τις 2 έως τις 11 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει ποσοστό 21,9%, και η ΝΔ 21%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,9%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,1% και εκτός Βουλής οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,3% ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε 24,8%.

Μάχη σώμα με σώμα δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB

Στο ερώτημα της εκτίμησης ψήφου εκλογών τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 29,1%, ΝΔ 27,9%, Χρυσή Αυγή 11,8%, ΚΚΕ 6,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, ΠΑΣΟΚ 6,3%, ΔΗΜΑΡ 4,1% και το “ Άλλο Κόμμα “ 7,8%. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 39,6% έναντι 34, 7%.

Ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα των τάσεων της MRB αναφορικά με το ερώτημα της πρόθεσης ψήφου εν όψει Ευρωεκλογών. Σύμφωνα με αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22% με τη ΝΔ να έρχεται δεύτερη με 20,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,9%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4% και το “ Άλλο Κόμμα “ με 3,2%.

Στο ερώτημα για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας από εδώ και στο εξής, το 84,4% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να χαράξει ευκρινείς κόκκινες γραμμές σε σχέση με τα όσα ζητά η τρόικα και να επιμείνει σε αυτές ανεξαρτήτως των συνεπειών, ενώ μόλις το 8% πρεσβεύει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί χωρίς περαιτέρω διαπραγμάτευση τους νέους όρους της τρόικας, ώστε να αποσοβηθούν κίνδυνοι, που απορρέουν από πιθανή ρήξη με την τρόικα.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση και άνοδος της Χρυσής Αυγής

Μπροστά σε εκλογές και ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Οριακά μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε