Πολιτική

Κ.Παπούλιας: “Κάνουν πόλεμο στον Λ.Παπαδήμο”

Τις καθιερωμένες ευχές της πολιτικής ηγεσίας δέχθηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, εξέφρασε ο πρόεδρος Κ. Παπούλιας, σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το τέλος της καθιερωμένης τελετής υποβολής ευχών για το νέο έτος, από την πολιτική, στρατιωτική και δικαστική ηγεσία του τόπου.

    “Αισθάνομαι ότι με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση, έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός”, δήλωσε ο κ. Παπούλιας, απαντώντας σε ερώτηση αν βλέπει να αποκαθίσταται το κλίμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα, και συμπλήρωσε: “Του γίνεται πόλεμος. Το βλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μην γίνονται, αφού όλοι δηλώνουμε και ζητάμε τα πολλά χρήματα από την Ευρώπη”.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας λέγοντας ότι τα οικονομικά στοιχεία που έχει υπόψη του, δείχνουν ότι είναι καλύτερες οι συνθήκες για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι στις χριστουγέννιατικες διακοπές του στη Γερμανία, όπου επισκέφθηκε τα παιδιά του, διαπίστωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό αρχίζουν να αναπτύσσονται και πρόσθεσε: “Αφού ένας τεχνοκράτης σαν το κ. Παπαδήμο εμφανίζεται αισιόδοξος, θα πρέπει αυτή την αισιοδοξία να την συμμεριστούμε”.

    Σε ερώτηση για την ανάγκη να ομονοήσουν οι στηρίζοντες την κυβέρνηση, ο κ. Παπούλιας, ανέφερε πως από τη δική του υπουργική εμπειρία καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση με τέτοιο εύρος έχει δυσκολίες. Αλλωστε, όπως είπε, και η ιταλική κυβέρνηση με μικρότερο μέγεθος αντιμετωπίζει δυσκολίες. ‘Οσο για το πότε μπορούν να γίνουν οι εκλογές, πριν ή μετά το πάσχα, ο κ. Παπούλιας απέφυγε να τοποθετηθεί και παρέπεμψε στους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να συμβάλλει εφόσον του ζητηθεί και επιβεβαίωσε ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του, η οποία θα προγραμματιστεί αμέσως μετά τα Φώτα, για να συζητηθούν όλα τα θέματα.

    Ο κ. Παπούλιας, δεν παρέλειψε να προβεί και σε παραινέσεις προς τα ΜΜΕ, να μην μεταφέρουν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν, επιδιώκοντας να συγκινήσουν, αλλά στις πραγματικές τους διαστάσεις.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης και ο Θ.Δρίτσας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα μπακογιάννη, ενώ τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο εκπροσώπησε ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης.

    Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός παρέστησαν στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία του Έτους, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 14
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης