Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καγκελαρία καλεί Σαμαρά: Συνάντηση με την ‘Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή στο Βερολίνο – Γιατί την θεωρεί κρίσιμη η ελληνική πλευρά

Καγκελαρία καλεί Σαμαρά: Συνάντηση με την ‘Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή στο Βερολίνο – Γιατί την θεωρεί κρίσιμη η ελληνική πλευρά

– Ο έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Γερμανία από την Πέμπτη
– Θα είναι βασικός ομιλητής στην ετήσια «Συνάντηση Ηγετών» που διοργανώνει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche
– Τι θα πει στην Άνγκελα Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς

Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο αλλά το ραντεβού όχι. Ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο Βερολίνο την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου προκειμένου να μιλήσει στην ετήσια «Συνάντηση Ηγετών» που διοργανώνει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche.

Όμως, το μεσημέρι η Καγκελαρία ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την επόμενη μέρα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί σε γεύμα εργασίας από την καγκελάριο, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν κυρίως η ευρωπαϊκή πολιτική, διμερή θέματα, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα.
Μετά το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σαμαράς και Μέρκελ μιλούν συχνά τελευταία τηλεφωνικά αλλά το τετ – α – τετ των δυο ηγετών θα δώσει την δυνατότητα στον έλληνα πρωθυπουργό να αναλύσει διεξοδικά την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Θα αναπτύξει επίσης την θέση του περι “πολιτικής διαπραγμάτευσης” η οποία πρέπει να γίνει κατανοητή από τους πολιτικούς προϊσταμένους των απεσταλμένων της τρόικας.

Ίσως και να πάρει από αυτή την συνάντηση ένα κρίσιμο ναι ή ένα όχι για την θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ετήσια συνάντηση των ηγετών ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με άλλους κρίσιμους παράγοντες όπως ο ιταλός πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής της Μπούντεσμανκ Γενς Βάιντμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Στουρνάρας: Νέα μέτρα λιτότητας θα ήταν επικίνδυνα για την Ελλάδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε