Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Και επίσημα επικεφαλής του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης

Και επίσημα επικεφαλής του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης

Χωρίς κάλπες, δια ανατάσεως χειρός των αντιπροσώπων του συνεδρίου, λόγω της μοναδικής υποψηφιότητας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι από σήμερα και επίσημα ο εκλεγμένος ηγέτης του Ποταμιού, με την ολοκλήρωση του τριήμερου ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος, στο Λαύριο.

Η ψηφοφορία για την ηγεσία ολοκληρώθηκε με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα στον αδιαμφισβήτητο, πλέον, «επικεφαλής»- ιδρυτή του Ποταμιού. «To χειροκρότημά σας είναι αφιερωμένο σε όλους τους συνέδρους, που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη, ότι αυτή η χώρα θα αλλάξει» απάντησε εκείνος απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους οι οποίοι λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχαν υψώσει τις κάρτες τους, εκλέγοντας τον.

Νωρίτερα το σώμα του συνεδρίου είχε εγκρίνει τα κείμενα των Θέσεων και των συμπερασμάτων του Συνεδρίου, όπως επίσης και το Καταστατικό του κόμματος, στο οποίο πλέον τα μέλη αποκαλούνται «εθελοντές» και αντί για Πρόεδρο προκρίνεται ο όρος “Επικεφαλής”.

«Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου ευχαριστώντας τους εθελοντές-μέλη. «Η δεξαμενή του Ποταμιού είναι τεράστια» πρόσθεσε, αναφερόμενος σε έρευνες, που δείχνουν ότι αυτοί που βλέπουν με συμπάθεια το Ποτάμι είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους, που το ψήφισαν στην πρώτη του εκλογική μάχη.

Από έδω και πέρα, όπως είπε, μεγάλη σημασία θα έχει η δουλειά των εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος στις περιφέρειες αλλά χωρίς «να γίνουμε περιοδεύων θίασος» καθώς οι περιφερειακές ομάδες και οι κατά τόπους εθελοντές του κόμματος θα παρεμβαίνουν όταν υπάρχουν κάποια σημαντικά ζητήματα, υποδεικνύοντας πρακτικές, επαναστατικές, καινοτόμες λύσεις. «’Eτσι θέλει να δουλέψει το Ποτάμι και όχι με πανηγυρικούς και κλακαδόρους, δίνοντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα και όχι αόριστες υποσχέσεις» πρόσθεσε.

Αργά το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα για την εκλογή της Πανελλήνιας Επιτροπής των 70 μελών,. Υποβλήθηκαν 141 υποψηφιότητες, εκ των οποίων οι 75 ήταν από μία εθνική λίστα για να εκλεγούν 30 μέλη, ενώ οι υπόλοιπες 40 θέσεις θα μοιραστούν αναλογικά στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Η νεοεκλεγείσα Πανελλήνια Επιτροπή θα εκλέξει με φανερή ψηφοφορία τα 7 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν, εκ περιτροπής, μετά από κάλεσμα του επικεφαλής, και 4 εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, έτσι ώστε και τα περιφερειακά στελέχη να έχουν εκπροσώπηση στο κεντρικό όργανο.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τις εργασίες, την έκβαση αλλά, κυρίως, για τις πολιτικές παρουσίες στο συνέδριο, ήταν τόσο ο επικεφαλής όσο και τα μέλη του Ποταμιού. Οι παρουσίες ήταν πολλές και από αρκετούς πολιτικούς χώρους, σηματοδοτώντας «πολιτικά ανοίγματα», όπως του Γρηγόρη Ψαριανού και του Πέτρου Τατσόπουλου, αλλά και τα εύσημα των δύο δημάρχων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Μπουτάρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιγμα Καμίνη, Μπουτάρη στο Ποτάμι – Έρχεται συνεργασία με Τατσόπουλο (;)

Ιδρυτικό συνέδριο Ποταμιού: Στόχος το 18% στις εθνικές εκλογές

Η ΔΗΜΑΡ δηλώνει έτοιμη για διάλογο με το Ποτάμι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε