Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Και επίσημα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Και επίσημα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα η ένταξη του Γιάννη Μιχελογιαννάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Στους 72 βουλευτές ανέρχεται, έτσι από σήμερα, η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλήρης ένταξη του Ηρακλειώτη βουλευτή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, έχει γίνει από τις 24 Ιουνίου, σήμερα όμως ανακοινώθηκε και από το Προεδρείο της Βουλής.

Το who is who του βουλευτή Ηρακλείου

Γεννήθηκε το 1963 στην Άνω Βιάννο του Νομού Ηρακλείου Κρήτης. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία. Από το 1995 κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και διατηρεί την επαγγελματική του στέγη.

Από την 11ην Ιανουαρίου 2011 ως πρώτος επιλαχών Βουλευτής Πα.Σο.Κ. στις εκλογές του 2009, έλαβε θέση στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ως Βουλευτής Πα.Σο.Κ. Ηρακλείου Κρήτης.

Στις δημοτικές εκλογές του 1998, καθώς και του 2002, εκλέχτηκε στις πρώτες θέσεις του Δήμου Ηρακλείου.

Στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές του 2006, οι πολίτες του Ηρακλείου τον εξέλεξαν στη δεύτερη θέση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου με περίπου 17.000 ψήφους.

Στο τελευταίο συνέδριο του Πα.Σο.Κ. επανεκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.

Στις Εθνικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής του Πα.Σο.Κ. στο νομό Ηρακλείου Κρήτης και τον τίμησαν με την ψήφο τους περίπου 28.500 ψηφοφόροι.

Διετέλεσε βουλευτής με το Πα.Σο.Κ. από την 10η Ιανουαρίου 2012 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, οπότε και καταψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ, με αποτέλεσμα την διαγραφή του από την Κ.Ο. Πα.Σο.Κ.

Έκτοτε, μαζί με άλλους τρεις Ανεξάρτητους Βουλευτές, δημιούργησαν την Κίνηση Ανεξάρτητων Βουλευτών και συνεργάζονται με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη.

Στις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαίου 2012, καθώς και στις Εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι ψηφοφόροι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου τον τίμησαν με την ψήφο τους, με αποτέλεσμα να εκλεχθεί εκ νέου Βουλευτής Ηρακλείου με την Δημοκρατική Αριστερά, καταλαμβάνοντας πανελλαδικά την πρώτη θέση σε ψήφους για το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ.

Από σήμερα είναι επίσημα μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρίλερ μέχρι τα ξημερώματα – Ποιά ισοδύναμα προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα για ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΕ

Η νέα απαίτηση για τη δόση: διαθεσιμότητα για 6 μήνες και μετά… απόλυση – Τι θα αντιπροτείνει στην τρόικα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στουρνάρας: Αίγυπτος θα είχαμε γίνει αν χρεοκοπούσαμε

Πόλεμος Πάνου Καμμένου – ΔΟΛ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε