Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Καλατζής και Λοβέρδος απειλούν να καταψηφίσουν – Συναγερμός στο Μαξίμου για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής – Λοβέρδος και Καλαντζής δηλώνουν ότι δεν θα υπερψηφίσουν το επίμαχο άρθρο για τις διαρθρωτικές αλλαγές του ΟΟΣΑ – άμεσα συγκαλούνται οι Κ.Ο. των δύο κομμάτων, ώστε να απορροφηθούν οι ισχυροί κραδασμοί.

Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της συνεδρίασης του άτυπου Eurogroup της 1ης Απριλίου αλλά και των κλιμακούμενων αντιδράσεων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή. Η “καυτή πατάτα” περνά πλέον στα χέρια των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, που καλούνται εντός των επομένων 24ωρων να κάμψουν τις σοβαρές αντιδράσεις στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση μετά την άρνηση να υπερψηφίσουν το άρθρο για γάλα και φάρμακα οι Γιώργος Καλαντζής και Ανδρέας Λοβέρδος – Σαμαράς και Βενιζέλος στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας πειθούς των απρόθυμων βουλευτών

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να τεθεί υπ όψιν των κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί έως σήμερα. Οι επιτελείς σε Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη ευελπιστούν ότι οι οριακού χαρακτήρα βελτιώσεις, που θα επέλθουν στις επίμαχες διατάξεις για γάλα, φάρμακα και ταξί, θα αποδειχθούν ικανές να μεταπείσουν τους δυσφορούντες βουλευτές της πλειοψηφίας.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται μεγάλη ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να συναντηθεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ώστε να διερευνηθεί το περιθώριο αλλαγών στις διατάξεις για το γάλα και τα φάρμακα, ενώ στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ώστε να επανεξεταστούν τα έως τώρα δεδομένα και να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις βουλευτών, όπως οι Θάνος Μωραίτης, Μιχάλης Κασσής και Νίκος Σηφουνάκης, που εμφανίζονται απρόθυμοι να υπερψηφίσουν το άρθρο, που αφορά στις διαρθρωτικές παρεμβάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Οι αντιδράσεις, πάντως, εντός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας πληθαίνουν, αντί να μειώνονται. Σε πρωινές του δηλώσεις του ο Ανδρέας Λοβέρδος, απείλησε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τις διατάξεις για το γάλα και τα φάρμακα, ως αυτές έχουν μέχρι τη σήμερον, επιφυλάχθηκε, πάντως, να διαμορφώσει την τελική του θέση, μετά και τις αλλαγές, που αναμένεται να επέλθουν. Πιο αποκαλυπτικός εμφανίστηκε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής, που επέμεινε ότι δεν πρόκειται να δώσει θετική ψήφο στις διατάξεις για τα φάρμακα, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι εφ όσον δεν τον ικανοποιήσουν οι κυοφορούμενες αλλαγές τότε θα παραιτηθεί της βουλευτικής του έδρας. Τόνισε, πάντως, ότι αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη για τις αλλαγές, σημειώνοντας ότι το δίκαιο βρίσκεται στην πλευρά των φαρμακοποιών.

Διαβάστε επίσης

Σε τρία άρθρα το πολυνομοσχέδιο – Μασάζ στους βουλευτές για να περάσει – Τριπλό μέτωπο με γάλα, ταξι, φάρμακα για την Κυβέρνηση

Αλχημείες Στουρνάρα: ”Νέους φόρους δεν βάζουμε” – Διατηρεί όμως τους έκτακτους!

Παραιτήθηκαν από τους ΑΝΕΛ, Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλος

Τέλος το αντάρτικο από τον Χαρακόπουλο για το γάλα;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε