Πολιτική

Καμίνης: Η Αθήνα θα επιστρέψει στις διεθνείς τουριστικές αγορές

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Αθήνα τη φετινή τουριστική χρονιά, καθώς προβλέπεται σημαντική αύξηση των αφικνούμενων τουριστών. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με θέμα τον τουρισμό, σύσσωμοι οι φορείς του τουρισμού έκαναν λόγο για μεγάλη αύξηση της ροής των τουριστών στην πρωτεύουσα.

Στην παρέμβασή του, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι η φετινή χρονιά προδιαγράφεται πολύ καλή για την πρωτεύουσα, σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα επιτύχει επιστροφή στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Την ίδια στιγμή, μετέφερε τα πολύ θετικά μηνύματα που προέρχονται και από το μέτωπο του συνεδριακού τουρισμού, σε ορίζοντα τριετίας.

Ο κ. Καμίνης, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το 2014, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία αλλά και όλα τα μηνύματα, εξελίσσεται πολύ θετικά και τόνισε ότι, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, καταγράφεται μία αύξηση 32% των αφίξεων.
Αφού αναφέρθηκε στη βαρύτητα που έχει ο τουρισμός για τον δήμο της Αθήνας, ζήτησε από την κεντρική διοίκηση την αύξηση των αρμοδιοτήτων. Ο δήμος της Αθήνας, όπως είπε ο κ. Καμίνης, θα πρέπει να γίνει μητροπολιτικός, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής.

Εστιάζοντας στο σχέδιο του δήμου για τον τουρισμό, υπογράμμισε ότι αυτό έχει ενταχθεί στους άξονες του αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο Αθήνα» και προβλέπει δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2015. Σημαντικό μέρος του θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους δύο κύριους τουριστικούς φορείς της χώρας, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει και θα εντάξουν δράσεις συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, υπογράμμισε ότι η Αθήνα, εφέτος, θα έχει επιπλέον 700.000 αφίξεις, οι οποίες μπορεί να ανέλθουν έως και στο ένα εκατομμύριο. Όπως είπε, η Αθήνα εισέρχεται σε τροχιά ανόδου και μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος. «Η Αθήνα, στο παρελθόν έχει υποστεί πλήγμα στον τουρισμό που μεταφράζεται σε δύο εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία» είπε.

Ο κ. Ανδρεάδης εκτίμησε ότι εφέτος, οι συνολικές αφίξεις σε πανελλαδικό επίπεδο θα ξεπεράσουν τα 18,5 εκατομμύρια με ορατό το ενδεχόμενο και των 19 εκατομμυρίων. Προς επίρρωσιν τούτου, υπογράμμισε ότι οι αεροπορικές εταιρίες, για το 2014, έχουν προγραμματίσει επιπλέον 1,5 εκατομμύρια θέσεις.

Σε ό,τι αφορά το τουριστικό προϊόν της Αθήνας, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι ο ΣΕΤΕ θα συνδράμει τις πρωτοβουλίες του δήμου για την επανατοποθέτηση του τουριστικού προϊόντος της. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΣΕΤΕ, μέσω του νέου διαδικτυακού κόμβου τής Marketing Greece, Discover Greece, θα προβάλλει το τουριστικό προϊόν της Αθήνας και συγκεκριμένα την Αθηναϊκή Ριβιέρα, που -όπως είπε- μπορεί να αναδειχθεί στο «Mαϊάμι της Ευρώπης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Τσακίρης, που τόνισε ότι η Αθήνα κερδίζει ένα κομμάτι της πελατείας που έχασε τα προηγούμενα χρονιά και στάθηκε σε μελέτη του Επιμελητηρίου που επισημαίνει ότι η Αθήνα υστερεί στο νεανικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Επίθεση” Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σε Καμίνη για το γηπεδικό!

Σπηλιωτόπουλος: Ο Κακλαμάνης είναι μεγάλος, ο Καμίνης παραδίδει την Αθήνα όπως την παρέλαβε

Δριμύ κατηγορώ του Σπηλιωτόπουλου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Καμίνης: Η Λεωφόρος είναι χώρος πρασίνου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 24
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης