Πέμπτη, 16 Μαΐ
17oC Αθήνα

Καψής: Σε τρεις μήνες η νέα ΕΡΤ

Καψής: Σε τρεις μήνες η νέα ΕΡΤ

Να φύγει το «μαύρο» το συντομότερο είναι ο πρώτος στόχος του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, που προανήγγειλε πως η νέα… ΕΡΤ έρχεται σε περίπου τρεις μήνες.

«Το πρώτο βήμα είναι να λύσουμε τις παρεξηγήσεις, γιατί φοβάμαι πως έχουν γίνει πολλές», τόνισε, σημειώνοντας πως ακόμη βρίσκεται σε φάση που ενημερώνεται.

Ο νέος αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση προανήγγειλε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, πως θα έχει «όσο πιο γρήγορα γίνεται» συνάντηση με τους εργαζομένους στην ΕΡΤ και επεσήμανε πως έχει ήδη αρχίσει η προεργασία για να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες, όπως έχει ζητήσει και το ΣτΕ με την απόφασή του.

Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τον μεταβατικό φορέα, αλλά ο κ. Καψής δε μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Είπε μόνο ότι η νέα δημόσια τηλεόραση θα βγει στον αέρα σε περίπου τρεις μήνες. Η βάση του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι το σχέδιο που είχε συντάξει με τους Ηλία Μόσιαλο και Νίκο Αλιβιζάτο, τόνισε.

Η δουλειά μου είναι να διασφαλίζω την ποιότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να είναι χειραφετημένη από τις παρεμβάσεις κυβέρνησης ή κομμάτων είπε και ερωτηθείς για τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τους οποίους το «μαύρο» και οι αποζημιώσεις θα κοστίσουν 300-500 εκατ. ευρώ, είπε πως έχει ζητήσει να ενημερωθεί για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2014;

Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα κοστίσει 300-500 εκατ. ευρώ

Τα “πάρε – δώσε” των υπουργείων σε φωτό

Παντελής Καψής στις πρώτες δηλώσεις ως Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης: “Το μαύρο πρέπει να φύγει”!

Καθιστική διαμαρτυρία των εργαζομένων της ιταλικής RAI για την ΕΡΤ

Ανοιχτή επιστολή Γάλλων και Βέλγων σε Σαμαρά για ΕΡΤ: “Οι πρόχειρες μέθοδοί σας στέλνουν στο δρόμο 3.000 ανθρώπους”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε