Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Καψής στους 32 βουλευτές: Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει την απόδοση του κτιρίου της ΕΡΤ στην ΔΤ!

Καψής στους 32 βουλευτές: Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει την απόδοση του κτιρίου της ΕΡΤ στην ΔΤ!

Με μια μακροσκελέστατη απάντηση ο υφυπουργός αρμόδιος για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής προς τους 32 βουλευτές της ΝΔ που τον κάλεσαν να τελειώνει με την κατάληψη στο κτίριο του ραδιομεγάρου λέει ότι η πρώην ΕΡΤ πρέπει να αποδοθεί στην ΔΤ αλλά αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση συλλογικά.

Ο κ. Καψής, στην απάντησή του τονίζει ότι “Η κατάληψη του κτιρίου της πρώην ΕΡΤ είναι παράνομη, αδικαιολόγητη, και η συνέχισή της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και πρόσθετο κόστος στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης.”

Λέει ότι από την πρώτη στιγμή προσπάθησε με δεκάδες συναντήσεις να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των εργαζομένων που απολύθηκαν και υποστηρίζει ότι αντιμετωπίστηκαν όλα σχεδόν τα αιτήματα – σε ορισμένες περιπτώσεις με τροπολογίες που ψήφισε η Βουλή.

“Παρ’ όλα αυτά”, λέει ο κ. Καψής, “μερίδα των εργαζομένων συνέχισε την κατάληψη, τόσο στο κτίριο του Ραδιομεγάρου όσο και σε άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο και την πρόσληψη περίπου 1.200 συναδέλφων τους στη Δημόσια Τηλεόραση. Οι προσλήψεις αυτές κινδυνεύουν να μην πραγματοποιηθούν καθώς ήδη η ΝΕΡΙΤ ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.”

“Είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να αποδοθεί το κτίριο της Αγίας Παρασκευής στη Δημόσια Τηλεόραση. Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση συλλογικά.”

Ο κ. Καψής, λέει επίσης ότι σήμερα η κατάληψη “δεν έχει το παραμικρό νόημα καθώς από καιρό η EBU διέκοψε την αναμετάδοση του προγράμματος των «απεργών» αναγνωρίζοντας ότι η χώρα έχει δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Σύντομα μάλιστα θα υπογραφεί και μεταβατική συμφωνία με την EBU για την επισημοποίηση της συνεργασίας με τη Δημόσια Τηλεόραση έως ότου λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ.”

Κάνει λόγο επίσης για “πολλά κρούσματα δολιοφθοράς των κεραιών αναμετάδοσης με αποτέλεσμα επιπλέον κόστος αλλά και στέρηση της δυνατότητας σε πολλούς πολίτες της περιφέρειας να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης.”

Ο κ. Καψής επιτίθεται επίσης στους συνδικαλιστές της ΕΡΤ λέγοντας ότι παρά την υπερπροσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι στην ΔΤ “που πίστεψαν στην ανάγκη ανασυγκρότησης της Δημόσιας Τηλεόρασης και εμμένουν σε αυτήν”, υφίστανται τις λοιδορίες “από ορισμένα συνδικαλιστικά στελέχη μιας ξεπερασμένης εποχής.”

Δεν μπορούμε να αποζημιώσουμε τους απολυμένους

“Στα προβλήματα που δημιουργεί η κατάληψη θα πρέπει να προστεθεί η αδυναμία εκκαθάρισης των υποχρεώσεων της ΕΡΤ τόσο απέναντι στους εργαζομένους για τις αποζημιώσεις τους, όσο και απέναντι σε κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες κ.ά., που επωμίζονται δυσανάλογο κόστος για προγράμματα που έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν εξοφληθεί. Ειδικά για τον ελληνικό κινηματογράφο που στήριζε η ΕΡΤ και θα στηρίζει η ΝΕΡΙΤ, υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν και ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί για ελληνικές ταινίες. Όσο για το πρόγραμμα της «απεργιακής» ΕΡΤ, σε πολλές περιπτώσεις είναι παράνομο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στα πνευματικά και καλλιτεχνικά δικαιώματα των παραγωγών”, λέει επίσης ο κ. Καψής.

Τέλος, αναφερόμενος στο “μείζον”, όπως το χαρακτηρίζει ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, λέει ότι δεν θα είναι δυνατή αν δεν πραγματοποιηθεί εγκαίρως η μεταφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή.

Καταλήγει λέγοντας ότι “Είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να αποδοθεί το κτίριο της Αγίας Παρασκευής στη Δημόσια Τηλεόραση. Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση συλλογικά.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να τελειώνει με την ΕΡΤ ζητούν 32 βουλευτές της ΝΔ από τον Καψή

Κίνδυνος για την ελληνική προεδρία εάν δεν αδειάσει η ΕΡΤ

Με τροπολογία θα κλείσουν τελικά την ΕΡΤ…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε