Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς, σταθερή η Χρυσή Αυγή

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς, σταθερή η Χρυσή Αυγή

Ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα κόμμα δεν είναι ικανό να βγάλει τη χώρα από την κρίση εκτιμά η πλειοψηφία των πολιτών.

Αν όμως γίνονταν σήμερα εκλογές (σ.σ. παράσταση νίκης) ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε 48% και η Νέα Δημοκρατία 33% σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Παρόλα αυτά, οι πολίτες πιστεύουν πως κανένα από τα δυο κόμματα δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση. Γι’ αυτό και το 83% είναι πεπεισμένο πως τα νέα σκληρά μέτρα θα ψηφιστούν χωρίς προβλήματα.

Το 32% των ερωτηθέντων προτιμά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το 22% θεωρεί καταλληλότερη μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη αντιπολίτευση (33%), με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (15%) και τη Χρυσή Αυγή (14%) να ακολουθούν.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με το 43% των ερωτηθέντων (κέρδισε 3 μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 28% έναντι 29% το Σεπτέμβριο.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης (48%) και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας (41%), Πάνος Καμμένος (40%), Αντώνης Σαμαράς (39%), Αλέκα Παπαρήγα (21%), Νίκος Μιχαλολιάκος (20%) και Ευάγγελος Βενιζέλος (20%, έχασε 9 μονάδες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο).
Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και αυτό φαίνεται ξανά από την έρευνα. Οργισμένοι δηλώνουν οι περισσότεροι και το 80% πιστεύει πως… στραβά αρμενίζουμε. Το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.

Το 70% θεωρεί ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και μόνο το 21% πιστεύει ότι θα εξαντληθεί η τετραετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το “έλα να δεις” στην κατάθεση Βενιζέλου για την λίστα Λαγκάρντ! – “Το υλικό μπορεί να έχει πειραχτεί” – Καβγάδες με απίστευτους χαρακτηρισμούς!

Άρχισε να “μιλάει” η λίστα με τα 54.246 πρόσωπα που έδιωξαν χρήματα στο εξωτερικό – Βρέθηκαν 13.500 ύποπτες περιπτώσεις

Φ. Πιπιλή: “Απαιτώ από τον Σαμαρά να απολύσει υπουργούς”

Σαχινίδης: Αν η ΝΔ ντρέπεται που τη στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, να μας το πει!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε