Πολιτική

Κατέληξαν στο “μαχαίρι” στα ειδικά μισθολόγια με κλιμακωτές περικοπές – Ειδική μέριμνα για τους μάχιμους ένστολους

- Αποφασίστηκε και το χρονοδιάγραμμα, το πότε δηλαδή θα ξεκινήσουν οι περικοπές
- Τι θα ζητήσει ο Σαμαράς από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους την Τετάρτη
- Φόβος στο κυβερνητικό σχήμα για τις διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες
- Καρφιά Βενιζέλου σε Σαμαρά για να μην λειτουργεί ως πρωθυπουργός σε μονοκομματική κυβέρνηση

Τον συντονισμό και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων για το επόμενο διάστημα συζήτησαν με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι κ.κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας, στη συνάντηση που κράτησε δύο ώρες και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση τόνισε πως η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο πακέτο των περικοπών, δεν θέλησε όμως να πει τίποτα για το τί θα γίνει με τα ειδικά μισθολόγια.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επεσήμαιναν πως στο τραπέζι δεν έπεσαν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, ούτε και το τί θα γίνει με τα ειδικά μισθολόγια, αλλά υπήρξε εκτεταμένη συζήτηση για το πως και το πότε θα πραγματοποιηθούν οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων από τη βουλή, κάτι που θα γίνει πριν τις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση αποφασίστηκε πως οι μειώσεις των μισθών θα είναι κλιμακωτές προς όλα τα ειδικά μισθολόγια, ενώ οι πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο αναφέρει πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ένστολους σε επικίνδυνα επαγγέλματα προκειμένου να μην πληγούν.

Άλλωστε στη σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη αναμένεται να κλειδώσουν τα μέτρα αυτά όσο κι αν αυτή η συμφωνία έχει πολλά αγκάθια με αφορμή τις τελευταίες ενδοκυβερνητικές κόντρες, αλλά και το φόβο τα μέτρα να μην περάσουν από τις τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ

Στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών είναι οι αποκρατικοποιήσεις και η εφεδρεία, αλλά και το “αγκάθι” της μείωσης των ειδικών μισθολογίων, το οποίο όπως όλα δείχνουν έχει παραπεμφθεί για τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη.

Πάντως, η λίστα με τα τελικά μέτρα βρίσκεται ήδη στα χέρια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και τα επιτελεία των δύο κομμάτων τα επεξεργάζονται ήδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς προτίθεται να ζητήσει την Τετάρτη από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να στηρίξουν την κυβέρνηση όχι μόνο ουσιαστικά, αλλά και στον επικοινωνιακό τομέα, ενώ θα τους ζητήσει να γίνει μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να μην υπάρξουν διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες στην ψηφοφορία για τα μέτρα.

Για τα μέτρα πάντως συναντήθηκαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να εξεταστούν τα σενάρια για τις μειώσεις στους μισθούς των πανεπιστημιακών, γιατρών, ένστολων και δικαστικών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς ξεκάθαρη συμφωνία για τις περικοπές υπό το φόβο των αντιρρήσεων της τρόικας – Τα σενάρια για τους μισθούς γιατρών, πανεπιστημιακών και ένστολων

Νέο σοκ στο Δημόσιο – Μειώνεται ο βασικός μισθός, έρχονται νωρίτερα οι περικοπές από το ενιαίο μισθολόγιο

Και τώρα ο Γολγοθάς των μέτρων-Κόβονται δώρα, επιδόματα σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 1
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 21
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη