Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Καυγάς και “μπηχτές” Βενιζέλου και Κουβέλη για την κεντροαριστερά

Καυγάς και “μπηχτές” Βενιζέλου και Κουβέλη για την κεντροαριστερά

 Οι ζυμώσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς φαίνεται πως αυτή τη φορά βρήκαν πρόσφορο έδαφος στη Βουλή και άναψε καυγάς ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη

Με αφορμή την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει παρών στην αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία, άναψε καυγάς ανάμεσα στον Φώτη Κουβέλη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή δήλωσε πως επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας, στηρίζοντας την κυβέρνηση, έχουν κάποιοι την πολυτέλεια του ενδιάμεσου, του αμφιρρέποντος λόγου, υπονοώντας σαφώς τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος δείχνοντας προς τον κ. Κουβέλη σημείωσε πως το να ψηφίζει κάποιος παρών λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης, αλλά διευκρίνισε πως για να “μπορέσεις να ψηφίσεις παρών, γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, η κυβέρνηση αυτή πρέπει να υπάρχει”.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πλέον ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας όμως με νόημα πως κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει και χωρίς ΔΗΜΑΡ.

Το γάντι το “έπιασε” αμέσως ο κ. Κουβέλης και ζητώντας τον λόγο δήλωσε αναγνωρίζει το δικαίωμα στον κ. Βενιζέλο να αναφέρεται στους δύο πόλους και να συναριθμείται με τη Νέα Δημοκρατία στο όνομα της κυβέρνησης “αλλά έτσι όμως δεν γίνεται κεντροαριστερά”.

Αλλα και ο κ. Βενιζέλος δεν άφησε την αιχμή του Κουβέλη αναπάντητη και ζητώντας εκ νέου τον λόγο μόνο και μόνο για απαντήσει, δήλωσε “εμείς σταυρωθήκαμε πολύ, υπερβολικά πολύ ως ΠΑΣΟΚ και ως παράταξη! Έρχεται και η Ανάσταση κύριε Κουβέλη!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρούτσης: Ένα δισ. ευρώ ετησίως από το νοικοκύρεμα στο ασφαλιστικό

Προσωπική επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα: ‘Ατιμη η πράξη του συκοφάντη – Οργανωμένα συμφέροντα κινούνται πολύ κοντά σου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε