Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κεντροδεξιά στροφή Σαμαρά με μύδρους κατα του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ευρωψηφοδελτιο ” εναγκαλισμου ” του κεντρώου χώρου παρουσίασε χθες ο Αντωνης Σαμαρας, στον απόηχο της υπόθεσης Μπαλτακου αλλα και του ” εξοβελισμου ” την ύστατη ώρα του Κυριάκου Βελόπουλου απο τη γαλάζια ευρωλιστα – πρωθυπουργικοι μύδροΙ κατα του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ο κυριος Σαμαρας εντάσσει στις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις – Ξαρχακος, Στεφαναδης, Ζαγοράκης, Κεφαλογιαννης, Κυρτσος, Κρατσα, Τζαβελα, Σπυρακη, Μουσουρούλης, Βοζενμπεργκ, Δημοσχάκης, Κορκιδης, Μαυρομματης και Ράγιου τα ” βαριά ονόματα του ψηφοδελτίου

Την επιχείρηση ηγεμόνευσης του χώρου των φίλο ευρωπαϊκών δυνάμεων εγκαινίασε χθες και επισημως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαρας, που παρουσίασε τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κομματος. Στην ανθρωπογεωγραφία του ψηφοδελτίου ειναι ευδιάκριτη η προσπάθεια να απομακρυνθεί η Νεα Δημοκρατια απο ακροδεξιές ατραπους και αυτο προκύπτει αφ ενος απο τον αποκλεισμό του υπερσυντηρητικου πολιτευτή του κομματος στη Β Πειραιώς, Φαηλου Κρανιδωτη αλλα και του ” εξοβελισμου ” την τελευταία στιγμή και εξ αιτίας των εσωκομματικών αντιδράσεων του στελέχους του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου.

Στη διλημματικου χαρακτήρα ομιλία του πρωθυπουργου επεκράτησαν οι υψηλοί τόνοι έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο δεν κατονόμασε ούτε μια φορά, αλλα ενέταξε πολλες φορες στους ευρωσκεπτικιστές, αν όχι στους αντιευρωπαιστες, επισημοποιωντας κατα αυτόν τον τροπο τη γαλάζια στρατηγικη, που επιφυλλασσει μεγάλες δόσεις ακραίας πόλωσης για να συσπείρωσει την εκλογική βάση του κομματος αλλα και να απο συσχετίσει την αξιωματικη αντιπολίτευση απο την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου.

Ο κυριος Σαμαρας έθεσε και το διακύβευμα των επικείμενων Ευρωεκλογών, που δεν ειναι άλλο απο την εξοδο της χωρας απο την εποχή των Μνημονιων και τη διαφύλαξη της πολιτικης σταθερότητας μεσω της αποφυγής πιθανού καταστροφικού για τη χωρα πολιτικού ατυχηματος. ” Θελουμε στην Ευρωβουλή οσους τσακώνονται για την παραμονή μας στο ευρω;” διερωτήθηκε ο πρωθυπουργος για να χαρακτηρίσει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κήρυκας της καταστροφής, νοσταλγούς των ελλειμμάτων, λαϊκιστες της μιζέριας και υπερασπιστές της κακόμοιριας.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχουν αναπτερώθει οι ελπίδες για την πρωτιά της ΝΔ στις κάλπες της 25ης Μαίου και αυτο αποτυπώθηκε ανάγλυφα και στην ομιλία του κυρίου Σαμαρά, ο οποίος επικαλέστηκε εν είδει πολιτικού απολογισμου όλες τις προσφατες ” επιτυχίες ” της ελληνικής οικονομιας, ήτοι την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονασματος και την εξοδο της χωρας στις διεθνείς αγορες. Ο κύριος Σαμαράς ” έδειξε ” και προς την οριστική – οπως είπε – τακτοποίηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για να ζητησει απο τον ελληνικο λαό τη δυνατότητα να συνεχίσει η κυβερνηση το έργο της: ” Οι θυσίες πιάνουν τόπο και κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μην πιάσουν τόπο. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω και δεν θα τους περάσει ” διεμήνυσε ο πρωθυπουργος.

Μετα το Πάσχα θα ενεργοποιηθεί συνολικότερα ο κυβερνητικός σχεδιασμός, που επιφυλλασσει διακριτο και βαρύνοντα ρόλο στον κύριο Σαμαρά, που εκ των πραγμάτων θα τεθεί στην εμπροσθοφυλακή του προεκλογικού αγώνα. Συμφωνα με πληροφοριες, ο κυριος Σαμαρας αναμένεται να επισκεφθεί τις πρωτευουσες των μεγάλων περιφερειών της χωρας, αποπειρώμενος να βελτιώσει τις επιδόσεις του κομματος και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου τα προβλήματα της ΝΔ ειναι σοβαρά κατα περιπτώσεις. Επιπλέον, αναμένεται να κανει και στοχευμένες παρεμβάσεις τοσο σε επίπεδο πολιτικης οσο και φυσικής παρουσίας σε κοινωνικά στρώματα, που έχουν πληγεί ιδιαιτέρως απο την ακολουθούμενη πολιτικη.

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη: Δεν συγχώρεσα τον Σαμαρά για το έγκλημα που έκανε αλλά τον ψήφισα”

Σαμαράς: Ανανέωση με νέα πρόσωπα και απόθεμα εμπειρίας – Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη οι υπερασπιστές της κακομοιριάς

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ – Τα βιογραφικά τους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε