Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κλειστά χαρτιά για την Προεδρία από τον Φώτη Κουβέλη – “Φωνές” από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΠΕ

Μπορεί για πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες ο Φώτης Κουβέλης να τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά φρόντισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του γεγονός που εκνεύρισε αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Τόσο από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που συνεδριάζει για το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου, όσο και αργότερα σε δηλώσεις του, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως δεν είναι η ώρα για να συζητηθεί το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι γελοίο να συζητάμε ένα δημοσίευμα, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ νωρίτερα κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Όπως είπε το θέμα δεν είναι του παρόντος και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική συγκυρία που θα διαμορφωθεί και τις ασκούμενες πολιτικές. Ζήτησε μάλιστα να σταματήσει το μικροκομματικό παιχνίδι, όπως είπε με τους θεσμούς.

«Πρώτον, κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό. Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύσει των θεσμών. Η ελληνική δημοκρατία είναι μία ώριμη δημοκρατία που έχει σταδιακά κατακτήσει με το χρόνο το επίπεδο. Δεύτερον, το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας είναι ζήτημα ευρύτερων συναινέσεων. Θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και αυτός ο χρόνος δεν είναι τώρα.
Τρίτον, το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθεί σε συνάρτηση με τις πολιτικές που ασκούνται», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη, με την οποία δεν πήρε σαφή θέση αλλά άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό, προκάλεσε ενστάσεις από στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

«Δεν νομίζω ότι η ΔΗΜΑΡ αν δεν στηρίξει Πρόεδρος Δημοκρατίας τον Φλεβάρη μπορεί να κατηγορηθεί για μικροπολιτικά παιχνίδια. Ακριβώς το αντίθετο θα μπορούσε. Πρέπει να πάρετε θέση στην εμπλοκή του ονόματός σας σχετικά με την εκλογή ΠτΔ και πρέπει να την πάρετε άμεσα. Σήμερα αν είναι δυνατόν», είπε η Μαρία Γιαννακάκη.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πανούσης τόνισε: «Δεν βρίσκει κανείς καμία πολιτική αισθητική διαφορά ανάμεσα στο επαναστατικό “δεν είναι στα σχέδια μου να γίνω Πρόεδρος Δημοκρατίας” και στο αμήχανο: “Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση; “Δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι άλλο είναι η πολιτική μοίρα του Φ. Κουβέλη και άλλη η πολιτική μοίρα της ΔΗΜΑΡ;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουβέλης: Για πρώτη φορά αφήνει “ανοιχτό” το θέμα της Προεδρίας

«Αριστερός σωτήρας» ο Φώτης Κουβέλης, αναφέρει άρθρο γερμανικής εφημερίδας για τις ελληνικές προεδρικές εκλογές

Β. Μεϊμαράκη για πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει ο Α. Ψυχάρης

Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλουν Σαμαράς – Βενιζέλος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε