Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κουβέλης: Εμείς δεν πάμε τη χώρα σε εκλογές – Αν θέλει, ας πάει ο Σαμαράς

Κουβέλης: Εμείς δεν πάμε τη χώρα σε εκλογές – Αν θέλει, ας πάει ο Σαμαράς

Αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δηλώνει το πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Associated Press. «Αν ο κ. Σαμαράς επιλέγει εκλογές, ας αναλάβει αυτός την ευθύνη», είπε. Επιμένει να ανοίξει η ΕΡΤ.

«Εμείς δεν επιλέγουμε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές (…) Εάν ο κ. Σαμαράς επιλέγει τις εκλογές με τον τρόπο που οδηγεί τα πράγματα ας αναλάβει αυτός την ευθύνη», λέει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press.

Η αντοχή της κυβέρνησης εξαρτάται και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και πρωτίστως από το μεγαλύτερο κόμμα, την ΝΔ και από τον πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά», τονίζει ο Φώτης Κουβέλης και ξεκαθαρίζει πως οι διαφωνίες στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχουν να κάνουν μόνο με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Το θέμα των τριβών έχει σχέση όχι μόνο με το ζήτημα της ΕΡΤ, έχει σχέση με συνολικότερα ζητήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί ως ζητήματα διαφορετικών απόψεων, αλλά και αντιθέσεων που πρέπει να αντιμετωπισθούν», λέει και αφήνει σαφείς αιχμές λέγοντας: «Εμείς θέλουμε να υπάρχει ο κοινός πολιτικός τόπος, να υπάρχει ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, να υπάρχει ο σεβασμός μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ακριβώς για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου.
Δεν είναι κατά συνέπεια δική μας επιλογή να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές αλλά δεν είναι και επιλογή μας να μην αντιμετωπισθούν όλα αυτά τα ζητήματα που αποτελούν μεγέθη διαφορετικών και αντιθέτων απόψεων».

Όσον αφορά το αν υπάρχει plan b για την ΕΡΤ: «Έχω πει από την πρώτη στιγμή, όταν διατύπωνα και την έντονη διαφωνία μου αναφορικά με εκείνο που μας ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς την προηγούμενη Κυριακή, ότι δηλαδή θα κλείσει την ΕΡΤ: Η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού, έχει ανάγκη αναδιαρθρώσεων, αλλά πρέπει η ΕΡΤ να είναι ανοιχτή, πρέπει να ανοίξει η ΕΡΤ και βεβαίως να προωθηθούν όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που πράγματι θα αντιμετωπίζουν υπαρκτές προβληματικές καταστάσεις στο χώρο της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου».

«Για εμάς δεν υπάρχει αυτή η λύση ως ενδεχόμενη συμβιβαστική λύση. Εκείνο που για μας υπάρχει είναι το άνοιγμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Να λειτουργήσουν κανονικά και βεβαίως χωρίς καθυστέρηση να προωθηθούν οι αναδιαρθρώσεις. Δεν πρόκειται μόνο για μετακινήσεις υπαλλήλων, δημοσιογράφων, τεχνικών. Πρόκειται για ένα συνολικότερο ζήτημα που έχει σχέση με την ανάγκη του εξορθολογισμού της λειτουργίας του κρατικού ραδιοφώνου και της κρατικής τηλεόρασης», συμπληρώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παρασκήνιο της μυστικής συνάντησης για την ΕΡΤ – Βενιζέλος σε Σαμαρά: Μας ζητάς να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους

Σαμαράς για ΕΡΤ: Χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται

Ζητά πίσω τη δωρεά που έκανε στο Αρχείο της ΕΡΤ

Τα δάκρυα των μουσικών στη μεγάλη συναυλία της ΕΡΤ

Βενιζέλος – Κουβέλης λένε “όχι” στην πρόταση Σαμαρά να επαναλειτουργήσει μεταβατικά η ΕΡΤ

Παρέμβαση Παπούλια: Κάντε αναδιάρθρωση αλλά με την ΕΡΤ ανοικτή!

Μαξίμου: Μόνη λύση για επαναλειτουργία η άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου

“Η ΕΡΤ δεν πωλείται” – Εντυπωσιακή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε