Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κουβέλης: «αδύνατη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή πολιτική του»

Κουβέλης: «αδύνατη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή πολιτική του»

«Η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ», με την σημερινή πολιτική που ακολουθεί, είπε στη ΔΕΘ ο Φώτης Κουβέλης, που δήλωσε «υπερήφανος» όχι μόνο για τη συμμετοχή, αλλά και για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση!

«Με τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατή μια συνεργασία μαζί του σε κυβερνητικό επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, που κάλεσε την Κουμουνδούρου να ξεκαθαρίσει τι επιλέγει: «τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, τη στάση πληρωμών;», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, κατά την επίσκεψή του στην 78η ΔΕΘ, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως είναι «καταστροφική» η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζεται με το σύνθημα του «ή αυτοί ή εμείς» και τροφοδοτεί μόνο έναν «κακέκτυπο δικομματισμό» ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση αν θα συμμετείχε ξανά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό, απάντησε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ουσία της πολιτικής που ακολουθείται.

Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, «η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε «υπερήφανος» για τη στάση του κόμματός του, τόσο για τη συμμετοχή, όσο και για την αποχώρηση από την κυβέρνηση συνεργασίας.

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφει η ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις, εξέφρασε την πεποίηση πως ο κόσμος θα αρχίσει να συνειδητοποιεί την ορθότητα των επιλογών του κόμματός του.

Κατηγόρησε την δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ότι κινείται σε συντηρητική κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι η πολιτική των μνημονίων αποδείχθηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική, ζητώντας την αλλαγή της τώρα. Επιπλέον, χαρακτήρισε «λάθος της κυβέρνησης» την καλλιέργεια κλίματος υπεραισιοδοξίας ως προς το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Μίλησε ακόμα για την πρόταση της ΔΗΜΑΡ να δημιουργηθεί ένας τρίτος πολιτικός πόλος, η οποία «είναι και πρόταση κυβερνησιμότητας», όπως είπε, αλλά δήλωσε ότι μέχρι να διαμορφωθεί αυτή η πλειοψηφία θα συμμετέχει και σε άλλες κυβερνητικές λύσεις, στη βάση όμως προγραμματικών συμφωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φ. Κουβέλης: Δεν βγαίνει το πρόγραμμα

Είχαν ξεχάσει τον Μπουτάρη στην ΔΗΜΑΡ!

Αρνητικός ο Φ. Κουβέλης σε πρόωρες εκλογές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε