Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κρασάκι, παϊδάκια και μπυρίτσα για την Άνγκελα σε ταβερνάκι στην Πλάκα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Χύμα κρασί, μπύρα και μεζεδάκια! Αυτό είναι το… μενού του γεύματος που θα έχουν το μεσημέρι σε ταβέρνα της Πλάκας η Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να φάει… παϊδάκια!

Ελληνική φιλοξενία σε ελληνικό ταβερνάκι, παραδοσιακό, στην πανέμορφη Πλάκα, με μεζεδάκια που τόσο της αρέσουν και τα τιμάει αρκετά συχνά στη Γερμανία, χύμα κρασί ή μπύρα θα ζήσει σήμερα στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ.

Η ελληνική πλευρά δεν ήθελε να προσφέρει ξανά στη Γερμανίδα καγκελάριο γεύμα τυπικό, ούτε στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης (είχε γευματίσει τις πρόσφατα εκεί) ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου με κέιτερινγκ από εστιατόριο κεντρικού ξενοδοχείου. Ήθελε κάτι διαφορετικό, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Έτσι, σε συνεννόηση φυσικά με τη γερμανική πλευρά αποφασίστηκε Σαμαράς και Μέρκελ να πάνε για φαγητό σε ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα, με μεζέδες, χύμα κρασί και μπίρα στην… Πλάκα.

Ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και επιθυμία της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία στη Γερμανία πολλές φορές τιμά με την παρουσία της ελληνικές ταβέρνες, αφού έχει δηλώσει φαν της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μικρό “καλάθι” στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ – Μικρές οι προσδοκίες για την επίσκεψη – αστραπή της Γερμανίδας καγκελαρίου

Άβατο το κέντρο για την επίσκεψη της Μέρκελ

“Υποδοχή” Μέρκελ με συγκεντρώσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε