Σάββατο, 1 Ιουν.
26oC Αθήνα

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου το μεσημέρι

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου το μεσημέρι

Ιδιαίτερη σημασία για τις πολιτικές εξελίξεις έχει η συνάντηση που θα έχουν Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μαξίμου, σήμερα στη μία το μεσημέρι.

Ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις χαρακτηρίζεται η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες αναμένεται να συμφωνήσουν αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, αλλά και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Μάιο του 2014.

Και αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ, μετά από μια στροφή 180 μοιρών, φαίνεται τελικά να συναινεί εάν και εφόσον συμφωνήσουν και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στην εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών με 42%, αλλά και για ξεχωριστό ψηφοδέλτιο δημάρχων και συμβούλων στις δημοτικές εκλογές.

Η θέση αυτή αποτελεί ουσιαστικά υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου εξακολουθούν να λένε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή μία πρόταση, με βάση την οποία μπορεί να προκύπτει… δήμαρχος μειοψηφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, επί Γιώργου Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ είχε αντιδράσει έντονα στη θέσπιση του 42% το 2006 από τη ΝΔ και όταν ήρθε στην κυβέρνηση, το 2009, το κατάργησε ως αντιδημοκρατικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσέρχεται στη συνάντηση, με σκοπό να διαπραγματευτεί ουσιαστικά και να συνδέσει την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και ειδικότερα με την πρότασή του για αναλογικό μοίρασμα του μπόνους των 50 εδρών στα κόμματα, που προεκλογικά θα συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης.

Με την πρόταση Βενιζέλου, να σημειωθεί ότι διαφωνούν ακόμη και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που αντιπροτείνουν κατάργηση του μπόνους και σύστημα απλής αναλογικής

Είναι πιθανόν, τέλος, στη συνάντηση των δύο αρχηγών να συζητηθεί και το θέμα της Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και η οποία εκκρεμεί εδώ και 3 μήνες, δηλαδή από τον σχηματισμό της κυβέρνησης

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς υπάρχει πίεση και κριτική από στελέχη του κόμματος για την καθυστέρηση που υπάρχει και τα οποία επικρίνουν για το γεγονός αυτό τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και την ηγεσία του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τρόικα αμφισβητεί τον Σαμαρά: Θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας!

 


 

Σαμαράς σε Μπαρόζο: Εμείς κάνουμε το χρέος μας – Εσείς οφείλετε να μας βοηθήσετε

 

Βενιζέλος: Ανάγκη για νέο μοντέλο ανάπτυξης – Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα και νέες περικοπές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε