Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κύκλοι Μαξίμου: Τερατούργημα το αντιρατσιστικό – Θα “παρκάρει” στη Βουλή

Κύκλοι Μαξίμου: Τερατούργημα το αντιρατσιστικό – Θα “παρκάρει” στη Βουλή

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχει ήδη αρχίσει και προκαλεί πονοκεφάλους στην τριτοκομματική κυβέρνηση μιας και από την Τρίτη το σχετικό σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt εκεί θα παραμείνει καιρό μέχρι να ριζώσει!

Αρχικά κύκλοι του Μαξίμου χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ένα τερατούργημα και δείχνουν πως θα κάνουν ότι μπορούν για να μην περάσει το σχετικό νομοσχέδιο τουλάχιστον με την υπάρχουσα μορφή! Μάλιστα, από το Μαξίμου θεωρούν πως δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή μιας και η ατζέντα έχει αλλάξει και προς μία θετική πλευρά μετά το ταξί του πρωθυπουργού σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν.

Από την πλευρά τους, τα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να δείξουν ότι είναι κι αυτά εδώ και συγκυβερνούν και δεν είναι μόνος του ο κ. Σαμαράς, πιέζουν και στήνουν ένα δίχτυ ασφαλείας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να παραιτηθεί εάν το νομοσχέδιο δεν υπερψηφιστεί.

Για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έγινε και η συνάντηση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ με τον αρμόδιο υπουργό, με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννη Μανιάτη να δηλώνει πως το επίμαχο νομοσχέδιο είναι σε θετική κατεύθυνση.

Ο κ. Μανιάτης έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως πρώτα το ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε μία ανάλογη πρόταση νόμο και πως το νομοσχέδιο του κ. Ρουπακιώτη στηρίζεται κατά κύριο λόγο στις απόψεις, θέσεις και επεξεργασίες του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ καλεί όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να στηρίξουν το νομοσχέδιο, ενώ εξαπολύουν επίθεση τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας με νόημα “ας σταματήσουν επιτέλους η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλληλοκατηγορίες που στον βωμό της συντήρησης ενός ανιστόρητου διπολισμού με μικροκομματικούς στόχους, αποδυναμώνουν την αναγκαία κοινή προσπάθεια κατά του νεοναζισμού και των εκφραστών του, της Χρυσής Αυγής. Εδώ κρινόμαστε όλοι και επί της ουσίας”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτης δήλωσε πως η πρόθεση του υπουργείου είναι να προωθηθεί στη Βουλήι το νομοσχέδιο τηρώντας τη διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ενώ κάλεσε όλα τα κόμματα και τους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί του νομοσχεδίου.

Αναφορικά με τις ενδείξεις και τις πληροφορίες πως η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο τουλάχιστον με την υπάρχουσα μορφή του, ο κ. Ρουπακιώτης ξεκαθάρισε πως το υπουργείο θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και η θεσμική επιλογή ανήκει σε άλλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρουπακιώτης: Το αντιρατσιστικό δεν φωτογραφίζει κανέναν

Πιέζει το ΠΑΣΟΚ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο – Συνάντηση Μανιάτη με Ρουπακιώτη τη Δευτέρα

Απειλεί με παραίτηση ο Ρουπακιώτης εάν δεν ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο – Αυστηρό μήνυμα στο Μαξίμου

Βόμβα Ρουπακιώτη: Δεν με ενημέρωσαν πως το νομοσχέδιο αποσύρεται!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε