Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Θα περάσω στον β’ γύρο – Δεν φοβάμαι κανέναν”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την βεβαιότητά του πως θα περάσει στον δεύτερο γύρο για την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι του είπε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τι απαντά για την σχέση του με την αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για όλα. Για τα μειονεκτήματά του, για το αν θα στηρίξει κάποιον υποχήφιο σε περίπτωση που δεν φτάσει “μέχρι το τέλος”, αλλά και για την επόμενη μέρα στην “γαλάζια παράταξη”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποιον θα στηρίξει αν δεν περάσει στον δεύτερο γύρο της εκλογής, με τον ίδιο να απαντά κοφτά:”Θα περάσω στον δεύτερο γύρο“. Οι δημοσιογράφοι του απάντησαν πως αυτή είναι μια πολιτική απάντηση, με τον ίδιο να συμπληρώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση κανείς υποψήφιος να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

“Αν δεν περάσετε, θα βγείτε ανοιχτά να πείτε ποιον θα στηρίξετε;”, επέμειναν οι δημοσιογράφοι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά πως “δεν το σκέφτομαι καν“.

Σχετικά με τα μειονεκτήματα της υποψηφιότητάς του, τόνισε πως πιστεύει ότι θα δεχθεί πυρά για την υπουργική του θητεία (σ.σ. νωρίτερα τέθηκε στην συζήτηση το ζήτημα των απολύσεων κατά την θητεία του), ενώ θεωρεί πως θα συνεχιστεί η συζήτηση σχετικά με το επώνυμο που “κουβαλάει”.

Για Άδωνι Γεωργιάδη και ημερομηνία εκλογών

“Θα προτιμούσα η υπόθεση του Αδώνιδος να ολοκληρώνονταν με την ΚΕΦΕ να αποδεχόταν την υποψηφιότητά του”, τόνισε για την υπόθεση του Άδωνι Γεωργιάδη, του οποίου η υποψηφιότητα κρίθηκε άκυρη για… οκτώ λεπτά!

Σημείωσε ακόμη για το θέμα πως η απόφαση να “κοπεί” η υποψηφιότητα ως εκπρόθεσμη είναι “σωστή ως προς το πνεύμα του καταστατικού, αλλά λανθασμένη πολιτικά”.

Επιπρόσθετα, στο ζήτημα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, αποκάλυψε ότι πρότεινε η διαδικασία να γίνει στις 15 Νοεμβρίου, ούτως ώστε οι υποψήφιοι να έχουν χρόνο να αναπτύξουν τις σκέψεις τους καθώς, όπως υπογράμμισε, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ακέφαλη αφού ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Αμφισβήτηση και… αντι – Τσίπρας

“Δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης στη ΝΔ. Όποιος τολμήσει, ηττημένος, την επόμενη μέρα να αμφισβητήσει τον αρψηγό, θα απομονωθεί εντός της παράταξης”, συνέχισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά την εκλογή νέου αρχηγού.

Στην ερώτηση για το ποιον αντίπαλο φοβάται περισσότερο, απάντησε πως “δεν φοβάμαι κανέναν. Δεν θα ήθελα να δω αναφορές όμως που να είναι χτυπήματα κάτω από τη ζώνη“.

Όσο για το αν χρειάζεται ένας αντι-Τσίπρας στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε χαρακτηριστικά: “Χρειαζόμαστε ακριβώς το ανάποδο. Μια ομάδα στελεχών που θα μπορεί να διαχειριστεί την χώρα. Βεβαίως και χρειαζόμαστε αρχηγό να σταθεί απέναντι στον κύριο Τσίπρα”.

Η… ευχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο πατέρας του και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν η τελευταία και 50ή υπογραφή στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο τελευταίος ρωτήθηκε τι του είπε ο πατέρας του δε προσωπικό επίπεδο, αλλά φυσικά ρωτήθηκε και για την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν φαίνεται να στηρίζει τον αδερφό της στην μάχη της αρχηγίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Είμαι ανοιχτός σε ντιμπέιτ με όλους τους υποψήφιους”

Μου έδωσε την ευχή του. Αυτό που θα έκανε ο κάθε πατέρας. Για την Ντόρα τη Μπακογιάννη θα πρέπει να ρωτήσετε την ίδια. Η ίδια δεν έχει τοποθετηθεί, αλλά βλέπουμε τα της Νέας Δημοκρατίας όχι υπό το ίδιο πρίσμα. Ούτε εγώ ακολούθησα όταν έκανε το δικό της κόμμα”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δημοσιογράφοι επανήλθαν, λέγοντας πως κυκλοφορεί μία φήμη ότι αυτή η κόντρα είναι ψεύτικη, για να βοηθηθεί η υποψηφιότητά του, με τον ίδιο να μην θέλει να δώσει συνέχεια και να αρκείται στο εξής: “Δεν μπαίνω σε αυτές τις διαδικασίες που αγγίζουν το όριο του κουτσομπολιού”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε