Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Κυριάρχος… 74% ο Α. Τσίπρας

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Α. Τσίπρα στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Α. Τσίπρα στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κυρίαρχος κατά 74% βγήκε από το ιστορικό πλέον 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς όσον αφορά την εσωκομματική αντιπαράθεση τόσο στο επίπεδο των πολιτικών θέσεων ιδίως στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας όσο και στο επίπεδο των εσωκομματικών συσχετισμών από τη στιγμή που το 26-30% του εν δυνάμει νέου ενιαίου κόμματος αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία Τσίπρα.

Και λέμε εν δυνάμει ενιαίου κόμματος γιατί το Συνέδριο προκειμένου να αποφευχθεί το σχίσμα αποφάσισε να δώσει ατύπως τρίμηνη προθεσμία στις συνιστώσες που αντιδρούν, δηλαδή την ΔΕΑ, την ΚΕΔΑ, το ΔΗΚΚΙ και το ΕΔΗΚ, για την ενσωμάτωσή τους ως τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δυναμική πάντως της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (Αριστερή Πλάτφορμα κ.α.) κυρίως φάνηκε από τα 688 λευκά στην υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία, αλλά και από το έλεγχο του 30% της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας κατάφερε ωστόσο μέσα σε ένα πολωτικό κλίμα να κυριαρχήσει απόλυτα στο επίπεδο των προγραμματικών-πολιτικών θέσεων, αφού οι τροπολογίες Λαφαζάνη που άφηναν ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ και της διαγραφής του συνόλου του χρέους απερρίφθησαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Όσον αφορά τέλος τη νέα ΚΠΕ με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα τελικά το ενδιαφέρον στοιχείο είναι η αύξηση της επιρροής της «Αριστερής Πλατφόρμας» στο 30% των μελών της, σε σχέση με 25% από την προσωρινή Κ.Ε. που είχε προκύψει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Δεκέμβριο. Να σημειωθεί ότι στην ΚΠΕ εκλέγονται μέλη ακόμη και τους «ανένταχτους» και την “Κομμουνιστική Πλατφόρμα”.

Στις τρεις πρώτες θέσεις αναδείχθηκαν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης. Μηλιός, και ακολουθούν οι Τ. Κορωνάκης, Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, όλοι «προεδρικοί»

Διαβάστε επίσης:
Πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ με 74,07% ο Αλέξης Τσίπρας 

Η “κομμουνιστική τάση”, οι απόστρατοι και η Χρυσή Αυγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί την Εκκλησία με τη φορολόγηση της περιουσίας και το γάμο των ομοφυλοφίλων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε