Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν από την Άνοιξη και μετά

Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν από την Άνοιξη και μετά

Την πρώτη ενημέρωση της χρονιάς πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στον απόηχο της παραίτησης του βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα.

Ειδικά για το θέμα αυτό και απαντώντας σε ερωτήσεις ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η παραίτηση του κ. Θέμη Χειμάρα και οι εξηγήσεις που έδωσε καλύπτουν το θέμα.

«Αυτό που πρέπει να σκεφτεί κανείς και όσοι μας κουνούν το δάχτυλο είναι ποια ήταν η δική τους αντίδραση σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Όχι μόνο βουλευτές αλλά και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τα ίδια ζητήματα. Σας θυμίζω την Όλγα Γεροβασίλη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Να μου θυμίσει κάποιος ποια ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Απολύτως καμία. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που έχουν νομική και ηθική διάσταση».

Επίσης ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο παραιτηθείς βουλευτής δεν  επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό.

Εκλογές από την Άνοιξη και μετά 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι επιβεβαιώθηκε αυτό που εμφατικά και επίμονα έλεγε η κυβέρνηση ότι θα εξαντλήσει την 4ετία. Αυτή ήταν μια δέσμευση του πρωθυπουργού.

Αυτό όπως τόνισε έγινε: «Σε πείσμα όσων έβλεπαν σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είτε γιατί πίστευαν ότι θα ήταν καλό για τη ΝΔ, είτε γιατί φαντάζονταν ότι ο πρωθυπουργός θα θέλει να πετάξει λευκή πετσέτα και να δραπετεύσει, είτε γιατί θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Ο πρωθυπουργός έχει απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς και είναι απόλυτα συνεπής σε όλους τους τόνους σε αυτό που είχε ξεκαθαρίσει. Εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Από την Άνοιξη και μετά θα έχουμε όπως είναι πιθανόν εκλογές δυο φάσεων μιας όμως εθνικής κάλπης της ίδιας σημασίας. Από την Άνοιξη και μετά όμως θα έχουμε τις διαδικασίες αυτές».

Για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα και τα πρόσφατα δημοσιεύματα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν υπήρξε νεότερη επικοινωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Είναι διαρκής η επικοινωνία μας. Η κυβέρνηση με επαγγελματισμό θα συνεχίσει να επιδιώκει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την επανένωσή τους».

Η Ελλάδα στην επόμενη 4ετία με ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορέσει να αυξήσει τους μισθούς είπε μεταξύ άλλων στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου στην εισαγωγή του, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει με υπεύθυνο τρόπο.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της διακυβέρνησης για το 2023 είπε ότι έχουν δρομολογηθεί 111 νομοθετικές παρεμβάσεις.

Η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει 80 δις κοινοτικών πόρων έως το 2027 και ταυτόχρονα ενσωμάτωσε το 85% των συστάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη.

Μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί το 70% των συστάσεων αυτών.

Η Ελλάδα επίσης τόνισε αναδείχθηκε οικονομική πρωταθλήτρια το 2022. Μίλησε για εκείνους που περιέφεραν την καταστροφολογία εν μέσω κρίσεων ενώ αντίθετα η κυβέρνηση δεν πέταξε λευκή πετσέτα.

Όταν κάποιοι επιδίδονταν σε παρανοϊκή σεναριολογία εμείς υποστηρίζαμε την ενότητα απέναντι στην τοξικότητα, είπε ακόμα.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση είπε ότι βασικός στόχος είναι οι καλύτεροι μισθοί και αξιοπρεπής υγεία για όλους.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις