Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Θα αποδοθούν ευθύνες για τον χαμό του μαθητή στις Σέρρες – Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει

Μητσοτάκης: Θα αποδοθούν ευθύνες για τον χαμό του μαθητή στις Σέρρες – Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει

Την βαθιά του οδύνη για τον 11χρονο μαθητή που έχασε την ζωή του στο σχολείο του στις Σέρρες εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη.

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες εξαιτίας ενός ατυχήματος που έγινε στο λέβητα του σχολείου που πήγαινε. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού και διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε.

«Πρώτοι εμείς από τον Σεπτέμβριο του 2021 υψώσαμε αναχώματα στις αυξήσεις. Πρώτοι εμείς θα έχουμε εισπράξει φόρους από τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας. Θα αγγίξουμε τα 2 δις ευρώ από την φορολόγηση των υπερεσόδων», είπε αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης.

«Δεν ξεχνάμε όμως και την μεσαία τάξη που είναι η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Καλάθι του Νοικοκυριού λέγοντας: «Αυτό δεν αφορά κάποιους ισχυρούς που δεν το έχουν ανάγκη και το χλευάζουν. Αυτοί έχουν το Καλάθι του Σνομπισμού».

Παραδέχθηκε ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί και ότι η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα.

«Δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι όλα πάνε περίφημα αλλά είμαι εδώ για να σας πω ότι νιώθω, ακούω και προσπαθώ», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο πρωθυπουργός έστειλε για ακόμα μια φορά μήνυμα στις τράπεζες λέγοντας ότι έγινε παρέμβαση από την κυβέρνηση για το θέμα των επιτοκίων. «Δεν διστάζω να πω ότι οι τράπεζες οφείλουν να αναλάβουν το δικό τους κοινωνικό μερίδιο στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε δυο νέες εξαγγελίες. Όπως είπε:

Πρώτον: Διατηρείται το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις για ακόμα έναν χρόνο. Και δεύτερον: Δίνεται εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού 600 ευρώ τον Δεκέμβριο.

«Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την χώρα την επόμενη μέρα

Ο πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά στις εκλογές είπε ότι «σε λίγο καιρό θα συναντηθούμε με τον ύπουλο ύφαλο της απλής αναλογικής λέγοντας μάλιστα ότι σε αυτό πόνταρε ο ΣΥΡΙΖΑ για να συρθούμε στην ακυβερνησία. Δεν πρέπει να μιλάμε για απλές εκλογές αλλά για εθνικές εκλογές. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την χώρα την επόμενη δύσκολη μέρα. Το ψηφοδέλτιο είναι απλό, είπε χαρακτηριστικά, αυτό που θα κάνει αυτοδύναμη την Ελλάδα και κυβέρνηση τη ΝΔ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε επίσης τα διλήμματα των εκλογών. «Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Ποιος μπορεί να ξεπερνά κρίσεις θωρακίζοντας την χώρα και την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Σε αυτό θα κληθεί να απαντήσει ο πολίτης. Και αυτό το ερώτημα ισχύει απόλυτα όπως και η πεποίθησή μου ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα ψηφίσουν για σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού από την Τρίπολη 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις