Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Λοβέρδος: Καμία απόλυση στα πανεπιστήμια

Λοβέρδος: Καμία απόλυση στα πανεπιστήμια

Σε διαφορετική γραμμή από τον προκάτοχο του Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να κάνει καμία απόλυση διοικητικού υπαλλήλου στα πανεπιστήμια της χώρας.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσιάζοντας την έκθεση του εξωτερικού αξιολογητή για τα οργανογράμματα των οκτώ ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τόνισε με έμφαση πως δεν προέκυψε πλεονάζον προσωπικό αλλά αντίθετα κενά…

“Εγώ δεν θα κάνω καμία απόλυση εφόσον αυτό δεν προκύπτει» τόνισε και εμμέσως πλην σαφώς άφησε βολές κατά του πρώην υπουργού Παιδείας, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν κάνει “αξιολόγηση με το μάτι”. «Χρέος μας είναι να γίνει αξιολόγηση, κάθε άνθρωπος είναι μια ψυχή και μια ζωή και δεν τον βλέπουμε ως αριθμό. Να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό δεν το έκανα και δεν θα το κάνω, αξιολογήσεις με το μάτι δεν γίνονται» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος,

“Δεν είχα έως σήμερα υπόψη μου την αξιολόγηση για τις απολύσεις των διοικητικών των Πανεπιστημίων. Είχα από την αρχή πει πως πρέπει να γίνει αξιολόγηση και με τα πορίσματά της να εξαρτηθούν οι απολύσεις. Άλλος κανόνας δεν υπάρχει.

Αφού λοιπόν από την αξιολόγηση δεν προκύπτει ανάγκη απολύσεων τότε δεν θα απολυθεί κανείς” πρόσθεσε με έμφαση. Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι  “στενοχωριέται πως δεν θα γίνουν απολύσεις γιατί δεν θα έχει με κάτι ν΄ασχολείται».

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς άφησε αιχμές για την εγκυρότητα της αξιολόγησης… “Πώς καταλήξατε σε αυτήν την μεθοδολογία; Να αξιολογήσουμε την αξιολόγηση” τόνισε, σημειώνοντας πως “έγινε πολύ κακό για το τίποτα” και ότι επιβεβαιώθηκε ότι σε γενικές γραμμές ανεπαρκής ο αριθμός διοικητικών υπαλλήλων.

Διαβάστε

Δημόσιο: τη Δευτέρα “κλειδώνουν” 6.500 απολύσεις υπαλλήλων
 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Τσακίζουν οι φόροι, 1 δισ. το μήνα αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα

Αδειάζει το δημόσιο – Τρέχουν να προλάβουν τις αλλαγές στις συντάξεις

Τι είπαν Χαρδούβελης – Μητσοτάκης για μεταρρυθμίσεις και προσλήψεις

Τρέχουν να προλάβουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό – Οι παγίδες που κρύβει η νομοθεσία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε