Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Με “όπλα” ο Στουρνάρας απέναντι στους καχύποπτους δανειστές στο Eurogroup

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 Με όπλα το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και την εκτόξευση των εσόδων το τελευταίο δίμηνο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα αντιμετωπίσει τους δανειστές μας στο Eurogroup στον απόηχο της αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα

Μία ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή θα έχει να αντιμετωπίσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζει το Eurogroup στον απόηχο της μη ύπαρξης συμφωνίας με την τρόικα και των προκλητικών δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως κανείς δνε μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο της Ελλάδας, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα και στον επικεφαλής του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ o oποίος δήλωσε πως η Αθήνα θα πρέπει να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της ώστε να υπάρξει συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό το 2014.

Ο κ. Στουρνάρας απέναντι στο βαρύ κλίμα στους κόλπους των δανειστών αναμένεται να επιδείξει το πρωτογενές πλεόνασμα όπως παρουσιάστηκε χτες από τον κ. Σταϊκούρα και το οποίο στο 10μηνο του 2013 ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ θα δείξει και με στοιχεία όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση. 

Τι είπε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών για την Ελλάδα

Παλεύουμε για την ακεραιότητα της ευρωζώνης και την ανάκαμψη της Ελλάδας, η οποία είναι φίλη χώρα της Ευρώπης και ειδικά της Γαλλίας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλες.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι η θέση της Γαλλίας παραμένει σταθερή και συνοψίζεται στο ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες από τον ελληνικό λαό, υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης. Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες από την Ελλάδα, ώστε να υπάρξει στήριξη από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας η κυβέρνηση” – Τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

”Να τρέξει η Ελλάδα να συμφωνήσει με την τρόικα”

Γερμανική απαίτηση για μειώσεις μισθών και συντάξεων κατά 30%!

Διπλό το χαράτσι στα ακίνητα – 500 εκατομμύρια επιπλέον περιλαμβάνει ο νέος φόρος


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε