Κυριακή, 2 Ιουν.
30oC Αθήνα

Με τις ευλογίες Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου στο Βατικανό ο Τσίπρας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

Ιστορική χαρακτηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε προσωπικά τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όσο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το ταξίδι του στο Βατικανό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στους κ.κ. Βαρθολομαίο και Ιερώνυνο για να τους ενημερώσει σχετικά με τη συνάντηση που θα έχει το πρωί της Πέμπτης στην Αγία Έδρα με τον Ποντίφηκα και συζήτησε διεξοδικά μαζί τους για τις σχέσεις του Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο «έχει μια ιδιαίτερη πολιτική σημασία τόσο για τη ριζοσπαστική αριστερά , όσο και για την ίδια την Ελλάδα», αφού όπως επισημαίνεται από την Κουμουνδούρου «ο Πάπας δεν έχει συναντηθεί ξανά με Ευρωπαίο ηγέτη της Αριστεράς και συναντιέται πρώτη φορά με ‘Έλληνα πολιτικό αρχηγό».

Αυτό, όπως σημειώνουν «είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή αριστερά και της διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνάντηση των δύο πλευρών, η προκαθορισμένη ατζέντα αφορά στο μείζον θέμα της παγκόσμιας ειρήνης και της ανάγκης ανάληψης πρωτοβουλιών για την αποτροπή των πολεμικών συγκρούσεων, το μεταναστευτικό -ιδιαίτερα μετά τις ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο- καθώς οι αναγκαίες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Απλή αναλογική εδώ και τώρα!

Το Νοέμβριο στο Φανάρι ο Πάπας Φραγκίσκος

Μετά το Άγιο Όρος ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει παρών για το αφορολόγητο των μοναχών

«Ιερές» φοροαπαλλαγές θεσμοθετεί η κυβέρνηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε