Παρασκευή, 17 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μεσίστια η σημαία στη Βουλή για το θάνατο του Θανάση Νάκου

Μεσίστια η σημαία στη Βουλή για το θάνατο του Θανάση Νάκου

Μεσίστια είναι η σημαία στη Βουλή μετά το θάνατο του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου, Θανάση Νάκου, του οποίου η κηδεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 16:00 στον Βόλο.

Όλοι οι βουλευτές στη Βουλή κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον αδόκητο χαμό του Θανάση Νάκου, με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη να ανακοινώνει συγκλονισμένος το θάνατο του συναδέλφου του και να δηλώνει πως “αφιέρωσε τη ζωή του μέχρι το τέλος από την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την είδηση ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως “ένας αγαπημένος φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ο Θανάσης Νάκος, έφυγε σήμερα από κοντά μας.  Ο Θανάσης Νάκος ταυτίστηκε με την Πατρίδα, τίμησε το Κοινοβούλιο, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξή μας με ήθος και αξιοπρέπεια. Πάνω από όλα, τίμησε με την προσφορά του τον τόπο του, τη Μαγνησία, ανταποδίδοντας την αγάπη των συμπατριωτών του. Προσθέτω και εγώ τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του”.

Ο υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης έκανε λόγο για απώλεια πάρα πολύ μεγάλη, ενώ ο κ. Μπούρας τόνισε πως ως κεραυνός εν αιθρία έπεση η είδηση του πρόωρου θανάτου ενός εκλεκτού συναδέλφου και φίλου του αντιπρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων Θανάσης Νάκου. Εκ μέρους κοινοβουλευτικής ομάδας εκφράζω βαθιά οδύνη….

Σε δήλωση για την απώλεια του β΄αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου, προέβη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε πως με οδύνη “πληροφορήθηκα το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου. Έμπειρος πολιτικός και κοινοβουλευτικός άνδρας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και την εκτίμηση όλων των κομμάτων.  Στην οικογένειά του και στο φιλικό του περιβάλλον εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια”.

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος σημείωσε πως “γνώρισα τον Θανάση Νάκο το 1993 ως πρώτο βουλευτή από τη Ν.Δ….Πολιτικό κοινοβουλευτικό ήθος. Ήταν αυτός ο εκπρόσωπος του λαού της Μαγνησίας που εξέφεραζε αυθεντικά την θέληση την άποψη του λαού. Δεν υπήρχε συνεδρίαση που να μην ήταν εδώ ο Θανάσης ο Νάκος.

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων η κα Χρυσοβελώνή δήλωσε συγκλονισμένη από το συμβάν και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και του Πάνου Καμμένου και τη λύπη της κοινοβουλευτικής ομάδας για το θάνατου του φίλου συντοπίτη της Θανάση Νάκου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς δήλωσε τα θερμά συλλυπητήρια του κόμματός του και σημείωσε “να πούμε ότι πραγματικα ότι πρέπει να λυπουμεθα ο θανατος ακόμα και των πολιτικών αντιπάλων και το θάνατο ακόμα ενός Έλληνα.

Η  Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιο Νάκο. Υπηρέτησε για δύο δεκαετίες το κοινοβούλιο και εκπροσώπησε τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν οχτώ φορές βουλευτή. Ήταν σεμνός και ανέδειξε σειρά ζητημάτων με τα οποία ασχολήθηκε για 20 χρόνια, σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πλουραλισμό. Τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, ασκώντας το έργο του με υπευθυνότητα. Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.

Τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Θανάση Νάκου εξέφρασε με γραπτή του δήλωση πριν από λίγο ο Κώστας Καραμανλής.  Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίζουμε το Θανάση Νάκο θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Χάνουμε έναν φίλο, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγωνιστή της ζωής. Έναν μετριοπαθή πολιτικό, με όραμα και ευαισθησίες, που είχε ως σταθερό γνώμονα των δράσεών του το συμφέρον και την πρόοδο του Τόπου. Στην οικογένειά του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέθανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε