Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μίνι Υπουργικό με Σαμαρά στο Ανάπτυξης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Το Υπουργείο Ανάπτυξης επισκέπτεται στις 12 και μισή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα προεδρεύσει ευρείας διυπουργικής σύσκεψης. Πρόκειται να ενημερωθεί από τον Κωστή Χατζηδάκη για τον νέο νόμο – πλαίσιο, που αφορά στην απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών των επιχειρήσεων.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί νωρίς το μεσημέρι στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου εκτός του αρμόδιου Υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη, θα παρευρεθούν και οι Γιάννης Μιχελάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς και εκπρόσωποι των Υπουργείων ΠΕΚΑ, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με το βλέμμα στη μάχη των επενδύσεων επισκέπτεται σε λίγη ώρα το Υπουργείο Ανάπτυξης ο Αντώνης Σαμαράς για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων – δεν πτοείται το Μαξίμου από τις ευρωπαικές τορπίλες για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερωθεί από τον Κωστή Χατζηδάκη για τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών των επιχειρήσεων. Με τον νέο νόμο προβλέπονται σημαντικές διευκολύνσεις στην ίδρυση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης, αφού ο επενδυτής θα μπορεί με μία απλή υπεύθυνη δήλωση να ξεκινά τη δραστηριότητα του. Στη συνέχεια, οι αρμόδιες αδειοδοτικές υπηρεσίες θα χορηγούν τις απαραίτητες εγκρίσεις και θα κάνουν τους ελέγχους νομιμότητας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το κατά πόσον ο κύριος Σαμαράς θα θελήσει να “παρέμβει” στις πληροφορίες, που έρχονται από τη Γερμανία και φέρουν τόσο την Καγκελάριο, Αγκέλα Μέρκελ, όσο και τον αρμόδιο επίτροπο, Όλι Ρεν, να αντιτίθενται στο σχεδιασμό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα πριν από τις Ευρωεκλογές. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει να “πτοείται” από τις βολές ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η όποια αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να εγκριθεί από το Eurogroup και τονίζουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα εμφανιστεί συνεπές ως προς τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες.

Διαβάστε επίσης

Σαμαράς: Με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι

Γ.Μιχελάκης: Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016

Το σχέδιο της “γερμανικής ηγεμονίας” για Ελλάδα και νότο

Γ. Παπανδρέου: Δικό μου είναι το πλεόνασμα!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε