Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μπακογιάννη: ο Μολυβιάτης “ενημέρωνε” τους Αμερικανούς για τη διαδοχή Καραμανλή

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Στόχος σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη ήταν η προετοιμασία ενός ατόμου που θα κατέβαινε ως αντίπαλος εναντίον της στις εσωκομματικές εκλογές. Τι απαντά ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Καθημερινής της Κυριακής” κεντρικό πρόσωπο των “καραμανλικών” όπως ανέφερε το wikileaks συζητούσε με την αμερικανική πρεσβεία δύο χρόνια πριν τη διαδοχή στη ΝΔ για το διάδοχο του Κώστα Καραμανλή.

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως όλα αυτά ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε πως δεν το γνωρίζει και συνέχισε: “Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη ΝΔ, η πρόθεση δύο χρόνια πριν -το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία- οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη”.

Αμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, στα όσα είπε για το πρόσωπό του η Ντόρα Μπακογιάννη.
“Το γαρ πολύ της θλίψεως….”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μολυβιάτης, μιλώντας σε συνεργάτες του.

Η κ. Μπακογιάννη στρέφεται και εναντίον του κ. Σαμαρά καταλογίζοντάς του “μυστική διπλωματία” με τους αμερικανούς σε σχέση με τα “ανοίγματα” της τότε Κυβέρνησης προς τη Ρωσία.

Σε άλλο τηλεγράφημα από τα wikileaks και συγκεκριμένα με το τηλεγράφημα το Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας σε συνάντησή με τον βουλευτή κ. Σαμαρά εκφράστηκε η ανησυχία των Αμερικανών για την αγορά τεθωρακισμένων από τους Ρώσους.

Το εν λόγω τηλεγράφημα αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι θα φροντίσει να πάει η πληροφορία στα αυτιά εκείνων που πρέπει και η κ. Μπακογιάννη σχολίασε:
“Αναρωτήθηκα με ποιο θεσμικό ρόλο βουλευτής που δεν έχει καμία αρμοδιότητα διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που με την ψήφο του στήριξε”.

Διαβάστε επίσης
Wikileaks: Η πρεσβεία των ΗΠΑ για τους Έλληνες πολιτικούς: Ο “μαοϊκός” , ο “πονηρός” και ο “χαλαρός”

Οι 38 προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για οικονομική ανάπτυξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε