Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ν.Δ: δεν είναι συγκυβέρνηση

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι αποστάσεις που προτίθεται να κρατήσει η Ν.Δ. από το όποιο νέο μέτρο χρειαστεί αλλά και από τα όσα έχουν ήδη ληφθεί και θα εφαρμοστούν από τη νέα κυβέρνηση

φαίνονται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις των στελεχών του κόμματος που πλέον κινείται στη γραμμή “δεν συγκυβερνάμε”
Οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Κώστα Μαρκόπουλος
“Οι πολίτες αισθάνονται ανακούφιση, ότι δεν κινδυνεύει η χώρα, αλλά από την άλλη πλευρά μην περάσει σε κανέναν η ιδέα ότι εδώ πρόκειται περί συγκυβερνήσεως. Είναι μια κυβέρνηση αυτή που θα έχουμε μεταβατική, συγκεκριμένου στόχου και περιορισμένου χρόνου”, ανέφερε ο χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Από ό,τι γνωρίζω μέχρι τώρα, δεν προτίθεται να υπάρξουν νέα μέτρα για το 2012, είπε ο κ. Μαρκόπουλος τονίζοντας παράλληλα πως “τα μέτρα για το 2013 και το 2014 τοποθετούνται περίπου στα μέσα του 2012 και ίσως και πιο μετά, με βάση την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του όποιου σχεδίου, δηλαδή την αποτελεσματικότητα της επόμενης κυβέρνησης- τότε θα αρχίσουν να σχεδιάζονται τα μέτρα του 2013 και του 2014. Άρα δεν αισθάνομαι ότι πέραν της δανειακής σύμβασης και των λεπτομερειών της, που βεβαίως θέλουν διαπραγμάτευση και δουλειά, υπάρχει κάτι άλλο”.

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε πως υπάρχει ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα εάν τελειώσουν οι εκκρεμότητες τονίζοντας πως ούτως ή άλλως η προεκλογική περίοδος θα πρέπει να είναι η μικρότερη δυνατή.

Τα 4 “συν” της συμφωνίας για τη Ν.Δ.

Στην ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά που έγινε το πρωί στα γραφεία του κόμματος ο αρχηγός της Ν.Δ. συζητήθηκε το πλαίσιο της χθεσινής συμφωνίας

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η χώρα επανασταθεροποίησε τις σχέσεις της με την ΕΕ μετά τους χειρισμούς Παπανδρέου.

Η Ν.Δ. πέτυχε τόσο την απόσυρση του δημοψηφίσματος, όσο και την απομάκρυνση από την πρωθυπουργία του Γ. Παπανδρέου, ενώ επίσης πέτυχε και μια βραχύβια κυβέρνηση, έστω και αν ουσιαστικά διπλασιάστηκε ο χρόνος που έθετε ως προαπαιτούμενο το κόμμα.

Στη σύσκεψη άλλων ήταν παρόντες οι δύο αντιπρόεδροι Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας και τα στελέχη Α. Λυκουρέντζος, Κ. Τασούλας, Ε. Στυλιανίδης, Ν. Δένδιας, Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Μαρκόπουλος, Ε. Αντώναρος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κ. Τζαβάρας, Π. Παυλόπουλος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης και οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Κ. Μπούρας και Κ. Αρβανιτόπουλος.

Διαβάστε επίσης:
Το μεσημέρι η χώρα θα έχει νεο πρωθυπουργό

Τα 4 τηλεφωνήματα και οι 11 βουλευτές που μετέπεισαν τον Α. Σαμαρά

Ποιος είναι ο πιθανός νέος πρωθυπουργός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε