Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΝΔ για “plan X” Βαρουφάκη: “Είναι αλήθεια κ. Τσίπρα;”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με το κοινό άρθρο που υπογράφουν ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, σχετικά με το “plan X”. Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να πάρει θέση για τα λεγόμενά τους.

Το άρθρο έχει τίτλο “Ορθολογική ανυπακοή ή Plan X παντού” και δημοσιεύεται στην “Εφ.Συν. – Σαββατοκύριακο”, με το δίδυμο Βαρουφάκη – Γκάλμπρεϊθ να έχει φανερή διάθεση… απαντήσεων στους επικριτές του και φυσικά πολλά ενδιαφέροντα σημεία.

Το άρθρο αυτό έφερε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία στρέφει τα πυρά της προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με κοινό τους άρθρο σήμερα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης και ο σύμβουλός του κ. Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ παραδέχονται – για μια ακόμη φορά – την ύπαρξη του “plan x”, το οποίο προέβλεπε την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε με εντολή του κ. Τσίπρα, από μια μικρή ομάδα που το παρέδωσε στα χέρια του. Παραδέχονται, δηλαδή, αυτό που καταγγέλλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητώντας την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Το ερώτημα, πλέον, που τίθεται είναι τι λέει για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας.

Είναι αλήθεια ή ο κ. Βαρουφάκης είναι “αναξιόπιστος” και λέει “ανοησίες”, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν;

Σε κάθε περίπτωση, μετά και την σημερινή παραδοχή Βαρουφάκη – Γκάλμπρεϊθ ενισχύεται η ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης ενός επικίνδυνου σχεδίου για την πατρίδα μας, που οδήγησε την Ελλάδα ένα βήμα από την έξοδο από την Ευρωζώνη και τους πολίτες στην ανέχεια και τη φτωχοποίηση.

Η αλήθεια και η διαφάνεια είναι αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όλων των Ελλήνων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε