Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Νικολόπουλος σε Βενιζέλο: Μωραίνει Κύριος…

Νικολόπουλος σε Βενιζέλο: Μωραίνει Κύριος…

Απαντήσεις σε όσα του έχουν καταλογισθεί όσον αφορά τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή και κατά πόσο είναι συνταγματικές οι διώξεις εναντίον των βουλευτών της, έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Νικολόπουλος. Μάλιστα επιτίθεται στον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με την ρήση «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» και με παραπομπή σε απόσπασμα από βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου, απαντά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Νικολόπουλος, στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι είναι «συνταγματολόγος της Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει ότι: «ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ομότεχνος συνάδελφός μου, εκτός του ότι συμφωνεί με την άποψή μου ότι το Σύνταγμα δεν δίνει την δυνατότητα δικαστικής απαγόρευσης πολιτικού κόμματος, «καλύπτει» το φασιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ακόμα και για το μέλλον. Πιο συγκεκριμένα όποιος ανατρέξει στο βιβλίο του «Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου» στη σελίδα 449 θα διαβάσει πως: «…ακόμη και αν επιλεγεί στο μέλλον από τον αναθεωρητικό νομοθέτη η λύση της εισαγωγής του Συνταγματικού Δικαστηρίου… δεν θα πρέπει να διαθέτει αρμοδιότητες σχετικές…με τη δράση και τη λειτουργία των κομμάτων… Η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (ως συστήματος θεσμών, διαδικασιών, δικαιωμάτων) ή είναι ελεύθερη ή δεν υφίσταται καθόλου».

Ο κ. Βενιζέλος, σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, «αφού κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να αποτελειώσει και να μετατρέψει σε πολιτικό φάντασμα – υποζύγιο του κ. Σαμαρά και της Αβερωφικής δεξιάς, το κόμμα που ίδρυσε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχασε πλέον κάθε έλεγχο. Απορροφημένος στο πώς θα καμουφλάρει πίσω από αλλότριους τίτλους (ΕΛΙΑ κλπ) τα υπολείμματα του πάλαι – ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, απώλεσε κάθε επαφή με την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο φασισμός αντιμετωπίζεται πρωτίστως ιδεολογικά και με το βάθεμα της Δημοκρατίας και όχι με τον παραμερισμό και την απαξίωση του Εθνικού Κοινοβουλίου που συντελέστηκε και συντελείται όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες παρέδωσαν «αμετάκλητα» και άνευ όρων την εθνική κυριαρχία στις Βρυξέλλες και τους «δανειστές».

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ

«Μείζον θέμα δημοκρατικής και ηθικής τάξης» θέτει, κατά το ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή του Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί επί των απόψεών του και να διαχωρίσει τη θέση του, συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς, όμως, υπάρχουν βουλευτές του που καταψηφίζουν τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «μετά όλα όσα μεσολάβησαν γύρω από το ευρωψηφοδέλτιό του, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τελικά τον κ. Νικολόπουλο που:

»-Μετέχει χωρίς ενδοιασμό από κοινού με όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτικές εκπομπές, τεκμηριώνοντας, δήθεν επιστημονικά, τις απόψεις τους, με τα στελέχη της ΧΑ να χαμογελούν, να χειροκροτούν και να χαίρονται.
»-Αντιτίθεται στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διακοπή της χρηματοδότησης της ΧΑ.
»-Αντιτίθεται στην περικοπή της αποζημίωσης των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ.
»-Τάσσεται υπέρ της παρουσίας και συμμετοχής στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ».
Επιπλέον, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «τώρα ο κ. Νικολόπουλος πάει να καλυφθεί πίσω από την αυτονόητη διαπίστωση ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει θεσμική διαδικασία απαγόρευσης πολιτικών κομμάτων, επικαλούμενος το εγχειρίδιο Συνταγματικού Δικαίου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου».
«Πόσο δύσκολο», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ, «είναι να καταλάβει κάθε δημοκρατικός πολίτης ότι είναι άλλο η απαγόρευση κόμματος και άλλο η απαγόρευση και η ποινική καταστολή εγκληματικής οργάνωσης, που συγκροτείται και λειτουργεί με κέλυφος και πρόσχημα ένα πολιτικό κόμμα;».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τοποθετηθεί: Να διαχωρίσει τη θέση του» και προσθέτει ότι «δυστυχώς όμως υπάρχουν βουλευτές του που καταψηφίζουν τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε Μόσχα και Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας – Πολιτική

Μάχη Στουρνάρα – Δραγασάκη στην Βουλή – Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ευρωψηφοδέλτιο σε ώρα ΠΑΣΟΚ, με σποτ Τσίπρα και συνθήματα ανατροπής – Πολιτική

Κεραυνοί ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ: Βάλατε στο ψηφοδέλτιο τον συνταγματολόγο της Χρυσής Αυγής – Έδωσαν στη δημοσιότητα και βίντεο – Πολιτική

Όλα τα ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Α. Τσίπρας: “Σηκωθείτε Έλληνες να τελειώνουμε με την ακροδεξιά του Μαξίμου” – Πολιτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε