Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ντάϊσελμπλουμ: Ακούω για πρόοδο της Ελλάδας αλλά αν δεν το πει η τρόικα….

Ντάϊσελμπλουμ: Ακούω για πρόοδο της Ελλάδας αλλά αν δεν το πει η τρόικα….

Στουρνάρας: Έχουμε κάνει πολλά. Ελπίζουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης
– Πρόεδρος Eurogroup: Θα επιθυμούσα η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους
– Αύριο έρχεται η τρόικα στην Αθήνα – Κρέμεται από τα χείλη της η κυβέρνηση για την εκταμίευση του ενός δις

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι αναμένει τη διεξαγωγή εποικοδομητικής συζήτησης για την Ελλάδα, όπως και για το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης.

Στον κ. Στουρνάρα φάνηκε να απαντά φτάνοντας στο Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στην Ελλάδα. Σε ό,τι με αφορά θα επιθυμούσα η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους», δήλωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι σίγουρα έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, αλλά προσθεσε πως αναμένει να ενημερωθεί από τους εκπροσώπους της τρόικας για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Πρέπει πρώτα να ακούσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας για να δούμε πόσες πιθανότητες υπάρχουν να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε ότι η φιλοδοξία μιας χώρας που βρίσκεται σε μνημόνιο να βγει στις αγορές το συντομότερο δυνατό, είναι «υγιής στάση».

Προσθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να επιστρέψει στις αγορές και κατέληξε λέγοντας ότι η ευρωζώνη στηρίζει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην προσπάθεια να εξέλθουν από την κρίση και από το πρόγραμμα. «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», σημείωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο eurogroup κρίνεται 1 δισ. για την Ελλάδα

Eurogroup: Λείπει ένα προαπαιτούμενο για τη δόση του ενός δισ.

”Βόμβα” στην Αθήνα – Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για το χρέος;

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε