Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

O Aλέξης Τσίπρας χαμηλώνει τις προσδοκίες: Οι αδικίες θα αποκατασταθούν ανάλογα με τα δημοσιονομικά – “Δεν είμαι Χάρρυ Πόττερ”

O Aλέξης Τσίπρας χαμηλώνει τις προσδοκίες: Οι αδικίες θα αποκατασταθούν ανάλογα με τα δημοσιονομικά – “Δεν είμαι Χάρρυ Πόττερ”

– Για τις περικοπές στις συντάξεις δήλωσε πως θα αποκατασταθούν ανάλογα με τα δημοσιονομικά
– Κατηγόρησε τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι πως κάνει αντιπολίτευση μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ
– Για τον Λαφαζάνη δήλωσε πως έχει τις απόψεις του, αλλά δημοσίως υπερασπίζεται τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
 – Για την πορεία του στην πολιτική δήλωσε πως θέλει να αποφύγει να γεράσει ως ποιλτικός

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του Alpha λίγες ημέρες μόνο πριν από τη σκληρή διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του να χαμηλώσει τις προσδοκίες των πολιτών για το τί θα κάνει σε περίπτωση που υπάρξει μία κυβέρνηση της Αριστεράς. Δεσμεύτηκε όπως είχε κάνει και στο παρελθόν για επαναφορά του βασικού μισθού, αλλά αναφορικά με τις “κομμένες συντάξεις” δήλωσε συγκεκριμένα πως θα αποκατασταθούν με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα εκείνης της στιγμής.

Ακόμα και για τις απολύσεις στο Δημόσιο, διευκρίνισε πως θα υπάρξει αποκατάσταση όσων πραγματοποιήθηκαν εκτός των ορίων του Συντάγματος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε σε όλους όλα. Ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες”.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν είναι ο Χάρρυ Πόττερ και αυτά που κατέστρεψαν σε τέσσερα χρόνια να τα αποκαταστήσω σε μία ημέρα”.

Αναφορικά με τη συζήτηση που παραμένει διαρκώς ανοιχτή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το νόμισμα και το ευρώ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να υποβαθμίσει τον θόρυβο λέγοντας πως το ευρώ δεν είναι φετίχ, αλλά διευκρίνισε πως προτεραιότητα του κόμμαρτος είναι να σωθεί η χώρα μέσα στο ευρώ “και όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα, διαλύοντας την κοινωνία και καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό. 

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ, αλλά ακόμα και τότε ξεκαθάρισε πως εάν προέκυπτε τέτοιο θέμα σημαία θα είχε η σωτηρία της χώρας και όχι το νόμισμα. 

Μάλιστα, έσπευσε να υπερασπιστεί και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που αποτελεί τη φωνή που ανοίγει τις συζητήσεις για το νόμισμα λέγοντας πως κακώς δέχεται επιθέσεις και σημειώνοντας πως μπορεί να έχει τις απόψεις του, αλλά εκφράζει δημοσίως τις επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναφορικά με τη μεγάλη κουβέντα περί διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους, δήλωσε πως θα κάνει σκληρή διαπραγμάτευση εκφράζοντας συγχρόνως και την αισιοδοξία του πως θα υπάρξει βιώσιμο αποτέλεσμα. Μάλιστα, κατηγορεί τους πρωθυπουργούς που πέρασαν από τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης λέγοντας πως “δεν έγινε ποτέ διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, ούτε από τον Παπανδρέου ούτε από τον Παπαδήμο ούτε από τον Σαμαρά. 

Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη το οποίο ουσιαστικά κατηγόρησε πως μόνο του μέλημα είναι να κόψει την πορεία και το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε χαρακτηριστικά “βλέπω μία μεγάλη αγωνία από την πλευρά του κ. Θεοδωράκη να φτιάξει ένα σχήμα που δεν κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάνει αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχετικά με τις τράπεζες ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ξεκάθαρα πως σε όποιες έχουν μπει χρήματα του ελληνικού δημοσίου, τότε αυτές θα περάσουν στον έλεγχο του κράτους, ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις αποσαφήνισε πως θα ερευνηθούν όλες οι πράξεις του ΤΑΙΠΕΔ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα τα ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Α. Τσίπρας: “Σηκωθείτε Έλληνες να τελειώνουμε με την ακροδεξιά του Μαξίμου”

Θέμα εξόδου από το ευρώ θέτει ο Μανώλης Γλέζος! «Αν μας συμφέρει, θα παραμείνουμε. Αν δεν μας συμφέρει, δεν θα παραμείνουμε»

Γλέζος σε Τσίπρα: Αλέξη, γέρασες

Ο Πάγκαλος, ο Τσίπρας, ο Μανδραϊκός και το… Champions League

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε