Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ο Σαμαράς περιμένει την ψήφο των διαγραμμένων

Πρόσκληση με την σημερινή ψηφοφορία να «κλείσουμε οριστικά το “θλιβερό κεφάλαιο” των τελευταίων δυόμιση ετών» και «να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ετυμηγορία με τις εκλογές» απηύθυνε από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

O κ. Σαμαράς απευθύνθηκε εμμέσως στους διαγραμμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως υπάρχει και μία μερίδα κριτικής από ανθρώπους που δεν κατάλαβαν και που δεν βλέπουν πως με το νέο μνημόνιο μειώνεται το χρέος, απομακρύνεται χρεοκοπία και θέμα εγκατάλειψης χώρας από ευρώ.

Έτσι μετά από αυτή την ομιλία του κ. Σαμαρά οι διαγραμμένοι βουλευτές θα κριθούν για το εάν θα επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία εφόσον κι αν υπερψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο. Όσοι εκ των διαγραμμένων υπερψηφίσουν τότε θεωρείται σίγουρο πως η επιστροφή τους είναι θέμα ωρών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην Αριστερά, τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και στέλνοντας μήνυμα και προς τους διαγραφέντες βουλευτές, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να στηρίξει την νέα δανειακή σύμβαση.

Επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία η οποία θα προχωρήσει και στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο τόπος, ο κ. Σαμαράς καταλόγισε προσπάθειες ανακοπής της πορείας της ΝΔ και θέλησε να κλείσει άμεσα την συζήτηση για πιθανή συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα.

Κατά την ομιλία του στην συζήτηση για τα συνταξιοδοτικά και τις άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να «βγάλουμε – μια για πάντα – την Ελλάδα από το κάδρο της κρίσης και να τη φέρουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ανάκαμψη σε όλη την Ευρώπη».

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της στρατηγικής επιλογής του κόμματός του να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και να στηρίξει την νέα δανειακή σύμβαση απαντώντας έτσι στην κριτική που του ασκείται γι αυτή, επισημαίνοντας την εντελώς διαφορετική συγκυρία του Μαϊου του 2010 με την σημερινή.

Τόνισε ότι με το σημερινό Μνημόνιο συμφωνίας κουρεύεται το χρέος, επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής, κόβονται τα επιτόκια και οι τόκοι των επομένων ετών και απομακρύνεται η χρεοκοπία – η επιστροφή στη δραχμή – και η εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους εταίρους της ενώ επεσήμανε πως «πολιτική δεν είναι να λες τα ίδια συνεχώς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είχες δίκιο. Δεν είναι μετά Χριστόν προφήτης ο πολιτικός. Ούτε είναι Κασσάνδρα ο πολιτικός. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Σημασία δεν έχει μόνον η πολιτική πρόβλεψη. Σημασία έχει, κυρίως, η πολιτική παρέμβαση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε