Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο παραλογισμός του δημοψηφίσματος – Ρισκάρουμε την ευρωπαϊκή πορεία για κάτι που δεν χρειάζεται ούτε την έγκριση της Βουλής

Ο παραλογισμός του δημοψηφίσματος – Ρισκάρουμε την ευρωπαϊκή πορεία για κάτι που δεν χρειάζεται ούτε την έγκριση της Βουλής

– Οργισμένος ο Σαρκοζί με τον Παπανδρέου – Mήνυμα Μέρκελ: “Εκτιμάμε τους Έλληνες όταν εμφανίζονται λογικοί”
– Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν τελειώσει όλα
– DJ: Στις 4 ή 11 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα λέει αξιωματούχος από την G20
– Αμερικανικά ΜΜΕ: Χωριστή συνάντηση Παπανδρέου – Ομπάμα
– Μαζί με τον πρωθυπουργό και ο Ευ.Βενιζέλος
– Μετέωρη ακόμα η 6η δόση εάν δεν αποφασιστεί τη Δευτέρα στο Eurogroup
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η θερμοκρασία στις μεσογειακές Κάννες μπορεί να είναι ακόμα φθινοπωρινή αλλά αυτή που θα αντιμετωπίσει το βράδυ ο Έλληνας πρωθυπουργός από τους ηγέτες των 20 πλουσιότερων κρατών θα είναι…πολική!

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται ως τώρα αυτό που θα ξεκαθαρίσουν στον κ. Παπανδρέου είναι ότι:

* Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για να γίνει το “κούρεμα” και να δοθεί το νέο δάνειο.

* Μια από τις δεσμεύσεις αυτές ήταν η σύμβαση να έχει εγκριθεί από την Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου. Η ημερομηνία αυτή θα πρέπει να τηρηθεί.

*Θέμα έγκρισης της σύμβασης από το λαό μέσω δημοψηφίσματος δεν είχε τεθεί από την Ελλάδα. Αν τελικώς αποφασίσει ο πρωθυπουργός να κάνει δημοψήφισμα θα πρέπει να σεβαστεί την παραπάνω ημερομηνία και να έχει ολοκληρώσει ως τότε όλες τις διαδικασίες.

* Έως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θεωρείται ότι όλα είναι σε εκκρεμότητα.

*Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό θα σημαίνει αυτόματα ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ σταματούν κάθε συζήτηση, δε χορηγούν άλλα χρήματα και η Ελλάδα χρεοκοπεί και φεύγει από το ευρώ.

Ο έξαλλος Σαρκοζί

Πιό ενοχλημένος από όλους τους ηγέτες που θα δει σήμερα ο κ. Παπανδρέου είναι ο οικοδεσπότης της συνόδου, πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί.
Θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου απέκρυψε την πρόθεση του για δημοψήφισμα και ότι ρισκάρει τη χρεοκοπία της Ελλάδας άρα και την καταρράκωση των γαλλικών τραπεζών και την υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Αλλά και η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ δήλωσε το απόγευμα ότι προτιμά τους Έλληνες “όταν είναι λογικοί”, καρφώνοντας έτσι “με το γάντι” τον κ. Παπανδρέου.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και η 6η δόση του έως σήμερα ισχύοντος δανείου που η χώρα μας πρέπει να λάβει αυτές τις ημέρες. Τυπικά η απόφαση για την εκταμίευση του έχει ληφθεί, αλλά τίποτα δεν αποκλείει την ανατροπή της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου ο έλληνας πρωθυπουργός ίσως συναντηθεί κατ’ ίδιαν με τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα που παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της λύσης του ελληνικού δράματος.

Από όλα τα παραπάνω αλλά και από τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό της χώρας από την απόφαση για το δημοψήφισμα που απειλεί να θέσει την Ελλάδα ακόμα και εκτός ευρώ για μια δανειακή σύμβαση που δε θέλει επικύρωση ούτε καν από τη Βουλή καθίσταται σαφές ότι η απόφαση αυτή απομονώνει τη χώρα , την καθιστά πιο αναξιόπιστη και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και την αποπομπή της από την ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Βαγγέλης πήρε εξιτήριο και πάει Κάννες

Θα τον ρίξουν οι βουλευτές του; – Την Παρασκευή η κρίσιμη ψηφοφορία

Στις Κάννες κρίνονται όλα – Απειλούν με τη δόση, ζητούν να πάρει πίσω το δημοψήφισμα ο Γ. Παπανδρέου

Τρία τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος: “ναι ή όχι” στη σύμβαση, στην Ευρώπη ή στο ευρώ – Με τα συμφέροντα τα έβαλε ο Γιώργος πριν την ψήφο εμπιστοσύνης

Δεν θα γίνει το δημοψήφισμα;

Ολλανδός πρωθυπουργός: «Άτυχες το δημοψήφισμα, πιέζουμε τον Παπανδρέου να το ακυρώσει»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε